top of page
14.png

Isaan Village Tour!

TOUR 14A - 13 dagen

Routing: Bangkok – Saraburi – Khorat – Buriram – Khong Jiam - Mukdahan – Nakhon Phanom – Nong Khai – Chiang Khan – Tha Li – Wang Saphung – Khao Kho - Petchabun – Bangkok

Wat kunt u verwachten: authentiek – cultuur – lokaal contact – puur – afwisseling - boerderij - fietsen – panorama’s – rustige wegen - rust – natuur - weinig westers toerisme - treinreis

 PROGRAMMA

Dag 01 Bangkok – Saraburi – Khorat (ca 235 km)

U verlaat Bangkok en vertrekt naar Saraburi. De eerste stop maakt u bij de “Phra Phutthabaht” tempel alwaar u tevens een voetafdruk van Boeddha zal zien. Vervolgens verder naar Khorat en maakt u een stop bij de kleurrijke Klang Dong fruitmarkt. 

market-1557804_1920.jpg
39076142440_da0241b6a0_b.jpg

Daarna verder naar Phimai voor een bezoek aan het Phimai Stone Castle Historical Park en museum, een 800 jaar oude Khmer tempel welke prachtig gerenoveerd door de Stichting Schone Kunsten. Daarna gaat u weer terug naar Khorat en maakt u nog een stop bij één van de allergrootste “Banyan Trees” in Thailand.
Overnachting het VLoft Hotel ***.

 

Dag 02 Khorat – Phanom Rung – Buriram (ca 220 km)

In de ochtend maakt u een korte stop bij het standbeeld van Khun Ying Mo, een sterke dame die tijdens de Rama 3 periode de stad van een Laotiaanse invasie wist te beschermen. De reis gaat verder naar het pottenbakkers dorp Ban Dan Kwian waar het ambacht nog steeds op traditionele wijze wordt uitgevoerd. De zeer oude ovens op houtskool zijn enorm groot en voor onze begrippen zeker niet meer van deze tijd. In de middag bezoekt u Prasat Hin Khao Phanom Rung, één van de meest mooie en indrukwekkende Khmer tempels in Zuid-Oost Azië. De tempel, die stamt uit de 10e eeuw, is gebouwd op de top van een niet meer werkende vulkaan vanwaar u een wijds uitzicht heeft over o.a. Cambodja.

Phnom Rung 02.jpg
Phanom Rung 04.jpg

Overnachting in het Cross Vibe Hotel ***.

 

Dag 03 Buriram – Kong Jiam (ca 350 km)

124708_w-1200_h-630_q-70_m-crop copy.jpg
amazing-view-above-khongjiam-in-ubonrach

Na het ontbijt gaat u verder naar Ubon Ratchathanni waar u de zogenaamde lokale I-Sarn markt zal bezoeken. Vervolgens, via een mooie route met veel rijstvelden, verder naar Kong Jiam aan de Mekong rivier. Daarna maakt u een boottocht over de Mekong rivier en vaart u langs de oevers van Laos hetgeen hier is toegestaan. Met een beetje geluk ziet u hoe buffels en koeien een verkwikkend bad in de rivier nemen en hoe de kinderen van Laos u tegemoet zwaaien. In sommige jaargetijden ziet u hier grote kleurverschillen in het water.
Overnachting in het aan de rivier en bijzonder mooi gelegen Tohrsang Khong Jiam Resort * * * *

 

Dag 04 Kong Jiam
In de ochtend een bezoek aan het  Pha Taem National Park. Hier ziet u de prehistorische wandschilderingen waarvan sommige 2000 tot 3000 jaar oud zijn. In totaal zijn er meer dan 300 afbeeldingen. Verder ziet u indrukwekkende rotsformaties en geniet u met regelmaat van een schitterend uitzicht over de Mekong River. Daarna een bezoek aan de grensovergang tussen Thailand en Laos. Op de hierbij gelegen markt van Ban Mai worden producten uit Laos, China en Vietnam aangeboden. Vervolgens terug naar uw resort en is de rest van de dag ter vrije besteding. U kunt een bezoek brengen aan het dorp Kong Jiam, een klein maar zeker gezellig plaatsje, of heerlijk relaxen bij het zwembad van het resort waarbij u tevens zal genieten van een prachtig uitzicht over de Mekong rivier. Overnachting in het Tohrsang Kong Jiam Resort ****.

 

Dag 05 Kong Jiam -  Mukdahan - Nakhon Phanom (ca 300 km)

We reizen verder in noord oostelijke richting naar Mukdahan. Hier bezoeken we de Mukdhan Viewpoint Tower en genieten we van een indrukwekkend uitzicht over de Mekong Rivier en het aan de andere kant van de rivier gelegen Laos. Daarna rijden we naar Nakhom Phanom. Enroute een bezoek aan That Phra Phanom, een van de meest belangrijke chedi’s van Noord Oost Thailand en zeker een bezoek waard. Het complex is uitstekend onderhouden en bijzonder fotogeniek. 

Picturett copy 2.png
Picturec copy.png

In de middag arriveren we in Nakhon Phanom waar we 2 nachten zullen verblijven. Nakhon Phanom wordt terecht genoemd als een van de meest sfeervolle plaatsjes van Thailand, maar is zeker nog niet ontdekt door het internationale toerisme en komen er ook nog maar heel weinig westerlingen. De langgerekte boulevard leent zich uitstekend voor een wandeling met prachtige panoramische uitzichten op de bergen van Laos en de Mekong Rivier. Verder beschikt Nakhon Phanom over een aardig aantal mooie koloniale gebouwen waarvan de meeste prachtig gerestaureerd. Ook een bezoek aan de sfeervolle avond markt langs de karakteristieke oude houten huisjes en restaurantjes, is hier een “must do”! Kortom, een plaatsje waarbij u uw fotocamera altijd bij de hand dient te hebben!

Overnachting in Fortune Kong View  Hotel ***.

Picture0 copy 2.png
NakhonPhanom10.jpg

             Dag 06 Nakhon Phanom

IMG_9400 copy 2.JPG
IMG_9391 copy.JPG

Een heerlijk rustig en interessant dagje! Na het otbijt een bezoek aan het huis waar Ho Chi Minh van 1923 t/m 1930 met regelmaat heeft gewoond. Hier bereidde hij samen met zijn Thaise vriend, die hem onderdak verschafte, de strijd voor om Vietnam te behoeden van de buitenlandse bezetting en ter oprichting van de Vietnamese Democratische republiek die door Ho Chi Minh werd uitgeroepen op 2 september 1945. Maar ook in de jaren daarna werd het nog een bittere strijd tussen o.a. Noord en Zuid Vietnam alvorens het land definitief werd verenigd.
 

Na dit bezoek een bezoek aan het Colonial Museum. Niet alleen een leuk stukje geschiedenis maar het prachtige gebouw alleen al is de moeite waard. De middag is ter vrije besteding en is het heerlijk om een wandeling over de boulevard te maken. Of dwaal langs de marktjes of door de sfeervolle straten van Nakhon Phanom. In de vroege avond heeft u de mogelijkheid om (optioneel) op de rivier een sunset cruise te maken waarbij u de zon ziet wegzakken achter geel – rode gloed van de bergen van Laos.

Overnachting in Fortune Kong View Hotel ***.

 

Dag 07 Nakhon Phanom – Nong Khai…all along the Mekong River (ca 320 km)

De Mekong rivier ontspringt op het dak van de wereld bij de stad Chamdo in Tibet. Vervolgens stroomt de Mekong via China, Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam binnen om uit te monden bij de Mekong Delta in de Zuid Chinese zee. De rivier kent een roemruchtige geschiedenis en was beroemd en berucht vanwege veel illegale smokkelwaar waaronder whisky en opium. Deze tijden liggen achter ons en tegenwoordig is het veilig om de rivier te volgen. We verlaten Nakhon Phanom en rijden naar Beung Kan. Hierbij volgen we de Mekong, maar zijn er nog niet veel panoramische plekjes, die volgen later. 

Screen Shot 2021-02-10 at 07.36.50.png
IMG_9370.JPG

We brengen een bezoek aan Phu Tok, een  tempel welke gebouwd rondom een 359 meter hoge rots. De rots kan worden beklommen via trappen en houten wandelwegen die met regelmaat een panoramisch uitzicht bieden over de wijde omgeving (normale conditie). Voorheen was de klim nogal gevaarlijk vanwege los liggende planken en slecht gebouwde trappen. Maar inmiddels is alles gerenoveerd en zijn de trappen en houten wandelwegen veilig en een genot om overheen te wandelen.

NOTE! Reis u in de periode van juni t/m oktober, dan bestaat de mogelijkheid om ook een bezoek te brengen  aan de Tham Phra waterval (gesloten van november t/m mei). Niet alleen de waterval is een bezoek waard, maar tevens de bootrit naar de waterval waarbij u zult genieten van een mooi stukje natuur in Thailand! 
 

Na dit bezoek rijden we via een landelijke route verder naar Nong Khai en passeren we meerdere Thaise lokale dorpjes. In de loop van de middag arriveren we in Nong Khai. Overnachting in het Amanta Nong Kai Hotel ***/*.

 

Dag 08 Nong Khai

Screen Shot 2021-02-13 at 12.35.58.png
Screen Shot 2021-02-13 at 12.35.19 copy.

Na het ontbijt een bezoek aan Sala Kaew. Een enorme beeldentuin waar we een combinatie zien van boeddhistische en hindoeïstische beelden. De beelden zijn ontworpen door de monnik Luang Pu Bunleua Sulilat die in 1976 hiermee van start ging. Als snel wisten veel Thai hier niet goed raad met zijn boeddhistische en hindoeïstische combinaties. Ook viel hij, voor boeddhistische begrippen, op door nogal vreemde muziekkeuzes. Zo stonden er tijdens zijn werkzaamheden torenhoge luidsprekers waar muziek uit “knalde” en was het disconummer Hot Shot van Donna Summer kennelijk een van zijn favoriete nummers. De plaatselijke bevolking vond het allemaal maar wat bedenkelijk en verjaagde de monnik die vervolgens naar Laos vluchtte. Zijn volgelingen zette zijn werk echter door en later erkende de plaatselijke bevolking de bedoeling in van zijn kunstwerken. Hij keerde terug en overleed in 1996. Deze beeldentuin is zeker een bezoek waard. Sommige kunstwerken zijn hoger dan 25 meter. Het is een mengeling van onrealistische uitspattingen waarbij de monnik kennelijk heeft willen duidelijk maken dat het streven naar perfectie een lange weg is en niet gelijk staat met het dagelijkse leven. Wat voor filosofie dan ook, u zult zeker onder de indruk raken! In de middag is het wellicht leuk om over de Indo China markt te “dwalen”. 
 

Vervolgens een bezoek aan de Indo China Markt “Tha Sadet” welke aan de rivier is gelegen. Deze enorme markt heeft een groot aanbod aan artikelen welke afkomstig uit Vietnam en China, veelal voor ongekend lage prijzen. Daarnaast is het een bijzonder kleurrijke markt. Op de aangrenzende prachtige boulevard make we even een wandeling en is het wel de moeite om enkele leuke foto’s te maken. De middag is ter vrije besteding. Overnachting in het Amanta Nong Khai Hotel ***/*.

 

Dag 09 Nong Khai – Chiang Khan ( ca 200 km )

IMG_9323.JPG
Kaeng Khud Khu copy.jpg

Een prachtige route ligt in het verschiet! Om 10:00 verlaten we Nong Khai en volgen we even later de route langs de Mekong rivier naar Chiang Khan. Enroute maken we diverse stops om te genieten van werkelijk prachtige panorama’s. In Kaeng Khud Khu nemen we de boot naar Chiang Khan waar we ongeveer 40 minuten later aan wal gaan. Hiervandaan lopen we op enkele minuten naar ons hotel dat op “walking street” is gelegen. Chiang Khan is gelegen aan de Mekong River en is een van de meest unieke dorpen van Thailand. Hier probeert de overheid alles nog zo authentiek mogelijk te houden. De smalle straatjes, waar je jezelf soms waant in lang vervlogen tijden, zijn sfeervol en fotogeniek. Er zijn leuke en veelal pittoreske restaurantjes en koffiehuisjes waarvan een aantal met uitzicht over de Mekong River. Oorspronkelijk was Chiang Khan een oude handelspost en 50 jaar geleden leek het wel te zijn afgesloten van de buitenwereld. In die tijd kwamen er alleen handelaren die (veelal illegaal) zaken deden met Laos, dat aan de overkant van de rivier is gelegen, en Vietnam. In de jaren 90 kwamen er grondopkopers vanuit Bangkok die het idee opperden om grote hotels te bouwen en er een drukke toeristische bestemming van te maken. De toenmalige gouverneur stak daar een “stokje voor” en schreef een verbod uit voor de bouw van grote hotels hetgeen nog steeds van kracht is. Vandaag de dag is Chiang Khan een leuk dorp met veel houten woningen en stijlvolle guesthouses waarvan sommigen de oudste in Thailand. Ook zijn er tegenwoordig eveneens prachtige kleine design resorts. Dit allemaal afgestemd in de lijn van het rustige en karakteristieke Chiang Khan. Overnachting in The Old Chiang Khan.

chaing-khan2.jpg
chiang-khan copy.jpg

Dag 10 Chiang Khan – Tha Li Laos border – Phu Ruae – Sirila Farm (ca 135 km)

chiangkan-720x480 copy.jpg
Chiang Khan 2 copy.png

Meteen na zonsopgang komen de monniken hun tempel uit voor hun ochtendwandeling door de straten van Chiang Khan, Tak Bat genaamd door de bevolking. Tak Bat is een dagelijkse offerande. De bevolking zit geknield langs de weg en wacht totdat een monnik naar hun toekomt. Vervolgens leggen ze eten, of bruikbare spullen, in de bedelnap en spreekt de monnik het gebed uit. We zijn in de gelegenheid om hier zelf ook aan deel te nemen. Daarna volgt het ontbijt. Rond 10 uur vertrekken we naar Tha Li. Onze eerste stop is bij Wat Yai waar we een bezoek brengen aan de 80 meter hoge glazen Sky-walk waarvandaan een schitterend uitzicht over de omliggende bergen en de Mekong rivier en zijn valleien! 

Sky Walk Chiang Khan.png
View over Mekong copy 2.JPG

Daarna via wederom een prachtige route verder naar Tha Li waar we even een kijkje op de brug nemen die de grens vormt tussen Thailand en Laos. Vervolgens verder naar Phu Ruea en is het volop genieten van landschappen en panorama’s. We bezoeken Wat Pha Huai Lad met zijn prachtige standbeelden en kleurrijk naga monument. Daarna is het nog een klein uurtje alvorens we arriveren bij het Sirila Farm Tent Camp Resort dat eigenlijk meer een concept is dan een hotel of resort en ligt op een afgelegen plek in de velden, 7 km verwijderd van het dorp. Hier is  een volledig overwoekerd groot stuk land zonder ook maar enige voorzieningen zoals water of elektriciteit door de Thaise familie eigenhandig omgebouwd tot wat het nu is. De boerderij is voor een deel zelfvoorzienend en is alles geleidelijk ontwikkeld, van het oppompen van eigen water tot het gebruik van elektriciteit uit zonnepanelen. Na jaren van werken staan ​​er nu luxe safaritenten die eveneens door de familie zelf zijn ontworpen en gebouwd. Daarbij een gezellig restaurant dat volledig van natuurlijke materialen is gebouwd zoals bamboe en riet. De boerderij beschikt eveneens over kleine (organische) plantages. Hier kun je samen met de Thaise familie een wandeling maken en krijg je uitleg over wat hier allemaal groeit en bloeit. Sommige bomen en gewassen zijn nog nooit eerder in deze provincie geteeld, zoals cashewnoten, macadamia, koffie, dadels, Japanse meloenen en nog veel meer. Op deze manier helpt de boerderij de lokale gemeenschap om nieuwe dingen te ontwikkelen voor een beter inkomen voor o.a. de boeren. Het nastreven van de eenvoud blijft en is het prachtig om te zien hoe men van totaal uit het niets dit met beperkte middelen heeft kunnen bouwen waarbij het je, ondanks de eenvoud, aan helemaal niets zal ontbreken! "Live your Dream" harmonieert dan ook perfect met het concept van Sirila. Gasten kunnen genieten van comfortabele en compleet ingerichte safaritenten, de ruimte, heerlijke maaltijden en excursies in de omgeving plus de vriendelijke gastvrijheid. Een prachtig concept waar bewustwording voorop staat!

 

In de avond worden de fakkels, het kampvuur en de kaarsen ontstoken en is het tijd voor een heerlijke (indien gewenst vegetarische) BBQ. De sfeer is relaxt en romantisch! Met een beetje geluk geniet u van een prachtige zonsondergang en een hemel met veel sterren. Een heerlijk ontspannen avond!
 

Overnachting in een comfortabele safaritent met volledig ingerichte privé badkamer en een ventilator op een zonnepaneel (geen airco).

IMG_2250 2.JPG
DSC_1037.JPG
Tent Interior.JPG
The HUT copy.jpg

Dag 11 Fietsen in het dorp en Huay Krating  bergmeer (ca 80 km )

 

Bij het krieken van de dag en het opkomen van de zon staat ons vervolgens een bijzondere en relaxte dag  te wachten! Om 09:30 beginnen we aan een fietstocht en fietsen we langs plantages en landerijen hetgeen een leuke ervaring is. Want in dit niet toeristische dorp bent u namelijk een belevenis en iedereen zwaait ons dan ook vrolijk tegemoet! Via veelal smalle landweggetjes fietsen we naar de wijk met rustige straatjes en overwegend houten huizen. Een relaxte tocht waarbij de meeste boeren en overige bewoners breed glimlachend naar ons zwaaien. Hier zijn we meer dan welkom. Een stop bij de oude rijstmolen en vervolgens een kijkje bij de dames van het dorp die het weefproces nog altijd op de oude traditionele manier uitvoeren. U mag het zelf ook eens proberen! Ook zijn we welkom bij de kleuterschool (gesloten in weekenden en tijdens vakantiedagen) en nemen we een kijkje in een traditionele boeren woning, nogal een andere manier van leven als in ons thuisland! Tijdens deze tocht wordt het ons wel duidelijk dat de Thai er hier een geheel andere levensstijl op na houdt! Niemand lijkt zich hier ergens druk over te maken en het lokale ritme van het leven gaat hier dan ook zijn eigen gang. De relaxte en zeker ook leerzame fietstocht duurt ongeveer, alle stops meegerekend, 2,5 uur (voor zij die niet kunnen fietsen wordt ander vervoer geregeld).

Enroute 19.jpg
DSC_3017.jpg

Na de fietstocht rijden we naar het bergmeer van Huay Krating, een groot meer in de bergen dat ook wel de bijnaam  “Klein Zwitserland” van Thailand heeft. Hier gaan we aan boord van een zogenaamd “huisjesraft” (privé) om een “dobbertocht” op het meer maken. Een zogenaamde longtailboot sleept ons  “huisje”naar het midden van het meer waar we al “dobberend” en in alle rust op ons raft van onze lunch gaan genieten. Ook zwemmen in het meer is desgewenst mogelijk. In de loop van de middag gaan we weer terug naar de boerderij en is de rest van de middag ter vrije besteding.
 

In de avond een Aziatisch diner bij kaarslicht. Overnachting in een safari tent met sanitaire voorzieningen.

Huay Krating Lake.JPG
Loei  fietsen 112 copy.jpg

Dag 12 Wang Saphung – Khao Kho - Petchabun ( ca 180 km)

Coffee-shop-route-12-1-1024x576 copy.jpg
61e96f5084c488c1ea268629e835e674.jpg

Na het ontbijt nemen we afscheid van de boeren familie en rijden we via imponerende berggebieden naar Petchabun. Enroute bezoeken we de wat Phra Son Kaew tempel, ook wel genaamd de tempel van de witte boeddha’s. Dit indrukwekkende complex kan worden gezien als een prachtig kunstwerk waarin maar liefst 5 miljoen mozaïeken in zijn verwerkt. Vervolgens rijden we dwars door een geweldig berggebied, Khao Kho, en genieten we van de vele panorama’s.

45.jpg
Screen Shot 2021-02-14 at 18.39.49.png

Dit berggebied, met zijn lagere temperaturen dan in vele andere delen van Thailand, is vooral populair bij de Thai die hier in de weekenden en op andere dagen enige afkoeling zoeken. Overnachting in The Livist Petchabun Hotel ***/*.

 

Dag 13 Petchabun – Bangkok (ca 340 km)

Inmiddels hebben we de Isaan verlaten en rijden we weer richting Bangkok waar deze rondreis zal eindigen in het centrum va de stad (of een andere plek naar keuze). Wel maken we enroute nog één indrukwekkende stop, namelijk in Chai Badan  bij de Wat Tham Phratat Kao Prang tempel. Dit giga  bouwwerk is een bezoek meer dan waard waarbij zijn majestueuze ligging tegen een bergwand een prachtig geheel vormt.

DSC_1090 copy 3.JPG
23472702_2087662904797843_60084321229181

Daarnaa verder naar Bangkok waar we in de middag zullen arriveren.

 

Einde programma.

Isaan Village Tour.png

PRIJZEN (14A) Periode 01.09.24 - 31.03.25

Bij 2 personen     : € 2.228,-- pp (1x2 pk)

Bij 3 personen     : € 1.872,-- pp (1x3 pk)
Bij 4 personen     : € 1.642,-- pp (2x2 pk)
Bij 5 personen     : € 1.498,-- pp (1x2 pk & 1x3pk)

Bij 6 personen     : € 1.394-- pp (3x2pk)


INCLUSIEF:
Alle tours en transfers zoals genoemd in het programma, entreegelden, ontbijt 11x, lunch 1x, diner 2x, Engels sprekende gids, Covid Safety Package. Boekings en reserveringskosten.

EXCLUSIEF:
Fooien, overige uitgaven.

 Reis naar wens en op maat aanpassen? Dat kan!

Neem contact met ons op.

bottom of page