top of page

This Is Our Story

Hello Isaan is een idee van Thailand reis-pionier Peter de Ruiter die midden jaren 80 voor het eerst de Isaan bezocht. Toen nog een gebied met veel stoffige en ongeplaveide wegen. Sinds die tijd bezocht hij de Isaan meerdere malen per jaar en inmiddels is hij sinds geruime tijd, naast Bangkok, een groot deel van het jaar woonachtig in de provincie Loei, een van de mooiste provincies van heel Thailand.

 

Door de jaren heen maakte hij per auto, trein en fiets vele duizenden kilometers door de Isaan en stuitte hij keer op keer weer op nieuwe ontdekkingen en indrukwekkende bezienswaardigheden. Inwoners van de Isaan zijn trots op hun nog primitieve streek. Maar men zit echter niet te wachten op massa toerisme. Want ondanks toerisme een rijke bron van inkomsten kan vormen hebben de afgelopen jaren geleerd dat er ook nadelen zijn. Hier wil men zijn ware karakter veelal behouden en geeft men de voorkeur aan kleinschalig toerisme met daar waar mogelijk een duurzaam karakter. 

 

Hello Isaan richt zich dan ook op de doelgroep van kleinschalig toerisme met een persoonlijk karakter en laat men bezoekers op bescheiden wijze kennis maken met een gebied vol culturele en andere lokale verrassingen. Natuurlijk profiteert de lokale bevolking hierbij van een extra stukje inkomsten hetgeen een mooie aanvulling kan zijn naast hun maandelijkse salarissen. 

 

Wat Peter hier al vele jaren het meest aanspreekt is de eenvoud van het leven met andere inzichten en waarden. Het is geweldig om te ervaren dat in de Isaan, dat gezien wordt als het armste gebied van Thailand, de lokale inwoners toch zoveel vriendelijkheid, warmte en gastvrijheid uitstralen. Hun opgewektheid gepaard gaande met de overbekende glimlach doet niet meteen vermoeden dat het leven zwaar kan zijn. Door invulling van een geheel eigen ritme, waarbij het boeddhisme een belangrijk levensader vormt, hebben de bewoners van de Isaan een balans kunnen vinden om de goede dingen van het leven te zien waarbij de familieband een drijvende factor vormt. Het is wat het is waarbij de vele lokale tradities de samenleving keer op keer weer samenbrengt.

 

Op deze site vindt u een ruim aanbod aan reizen welk zich concentreren op reizen door de Isaan. Wij laten u kennis maken met lokale waarden en tradties, veel onbekende maar zeker zo mooie plekjes en gebieden met kleine en waardevolle details die voor mooi herinneringen zullen zorgen, welkom in de Isaan!

IMG_8229.jpg
bottom of page