top of page
6.png

Fun in Loei! Weekendtrip!

TOUR 01A – 3 dagen 

Routing: Bangkok –Chiang Khan – Wang Saphung – Bangkok

Wat kunt u verwachten: authentiek – puur – boerderij – lokaal contact  – cultuur – zeer weinig westers toerisme

LET OP! U kunt tot 48 uur voor aankomst volledig GRATIS annuleren!

 

PROGRAMMA

Dag 01 Bangkok – Loei – Chiang Khan (ca 50 km)
 

De tour start op de luchthaven van Bangkok en vliegt u even later op een uurtje tijd naar het stadje Loei. Na aankomst volgt de transfer naar Chiang Khan, dat is gelegen aan de Mekong River, en is een van de meest unieke dorpen van Thailand. Hier probeert de overheid alles nog zo authentiek mogelijk te houden. De smalle straatjes, waar je jezelf soms waant in lang vervlogen tijden, zijn sfeervol en fotogeniek. Er zijn leuke veelal pittoreske restaurantjes en koffiehuisjes waarvan een aantal met uitzicht over de Mekong River. Oorspronkelijk was Chiang Khan een oude handelspost en 50 jaar geleden leek het wel te zijn afgesloten van de buitenwereld. In die tijd kwamen er alleen handelaren die (veelal illegaal) zaken deden met Laos, dat aan de overkant van de rivier is gelegen, en Vietnam. In de jaren 90 kwamen er grondopkopers vanuit Bangkok die het idee opperden om grote hotels te bouwen en er een drukke toeristische bestemming van te maken. De toenmalige gouverneur stak daar een “stokje voor” en schreef een verbod uit voor de bouw van grote hotels hetgeen nog steeds van kracht is. Vandaag de dag is Chiang Khan een leuk dorp met veel houten woningen en stijlvolle guesthouses waarvan sommigen de oudste in Thailand. Ook zijn er tegenwoordig eveneens prachtige kleine design resorts. Dit allemaal afgestemd in de lijn van het rustige en karakteristieke Chiang Khan. U heeft de tijd om het dorp op eigen gelegenheid te ontdekken. Wandel door de smalle straatjes of over de lange boulevard met uitzicht op het aan de overkant gelegen Laos. 

sippakorn-yamkasikorn-PhDmJpUEqmU-unspla
Enroute 4.JPG

Overnachting in The Old Chiang Khan of gelijkwaardig.

Enroute 11.JPG
Enroute 12.jpg

Dag 02 Chiang Khan – Wang Saphung (ca 130 km)
 

In de ochtend en vroege middag heeft u verder de tijd om Chiang Khan op eigen gelegenheid te ontdekken. Het is zeker leuk om een fiets te huren en door het fotogenieke dorp te fietsen of een aantal kilometers langs de rivier. Ook is het mogelijk om facultatief een boottocht op de Mekong rivier te maken. Om 15:00 staat de chauffeur voor u klaar en volgt de transfer naar de Sirila Farm waar u hartelijk wordt verwelkomd.

 

The Sirila Farm Tent Camp Resort is meer een concept dan een hotel of resort en ligt op een afgelegen plek in de velden, 7 km verwijderd van het dorp. Hier is  een volledig overwoekerd groot stuk land zonder ook maar enige voorzieningen zoals water of elektriciteit door de Thaise familie eigenhandig omgebouwd tot wat het nu is. De boerderij is voor een deel zelfvoorzienend en is alles geleidelijk ontwikkeld, van het oppompen van eigen water tot het gebruik van elektriciteit uit zonnepanelen. Na jaren van werken staan ​​er nu luxe safaritenten die eveneens door de familie zelf zijn ontworpen en gebouwd. Daarbij een gezellig restaurant dat volledig van natuurlijke materialen is gebouwd zoals bamboe en riet. De boerderij beschikt eveneens over kleine (organische) plantages. Hier kun je samen met de Thaise familie een wandeling maken en krijg je uitleg over wat hier allemaal groeit en bloeit. Sommige bomen en gewassen zijn nog nooit eerder in deze provincie geteeld, zoals cashewnoten, macadamia, koffie, dadels, Japanse meloenen en nog veel meer. Op deze manier helpt de boerderij de lokale gemeenschap om nieuwe dingen te ontwikkelen voor een beter inkomen voor o.a. de boeren. Het nastreven van de eenvoud blijft en is het prachtig om te zien hoe men van totaal uit het niets dit met beperkte middelen heeft kunnen bouwen waarbij het je, ondanks de eenvoud, aan helemaal niets zal ontbreken! "Live your Dream" harmonieert dan ook perfect met het concept van Sirila. Gasten kunnen genieten van comfortabele en compleet ingerichte safari tenten, de ruimte, heerlijke maaltijden en excursies in de omgeving plus de vriendelijke gastvrijheid. Een prachtig concept waar bewustwording voorop staat!

 

In de avond worden de fakkels, het kampvuur en de kaarsen ontstoken en is het tijd voor een heerlijke (indien gewenst vegetarische) BBQ. De sfeer is relaxt en romantisch! Met een beetje geluk geniet u van een prachtige zonsondergang en een hemel met veel sterren. Een heerlijk ontspannen avond!

Overnachting in een comfortabele safaritent met volledig ingerichte privé badkamer en een ventilator op een zonnepaneel (geen airco).

IMG_2250 2.JPG
DSC_1037.JPG
Tent Interior.JPG
The HUT copy.jpg

Dag 03 Wang Saphung – Loei - Bangkok
 

Transfer naar de luchthaven (25 minuten) voor de terugvlucht naar Bangkok.

Einde programma.

Routing: Bangkok –Chiang Khan – Wang Saphung – Bangkok

Fun in Loei Map.png

PRIJZEN (01A) Periode 01.11.21/31.10.22

PRIJZEN (01A) Periode 01.11.21/31.10.22

Bij 2 personen     : € 169,-- pp (1x2 pk)

Bij 3 personen     : € 139,-- pp (1x3 pk)
Bij 4 personen     : € 119,-- pp (2x2 pk)
Bij 5 personen     : € 115,-- pp (1x2 pk & 1x3pk)

Bij 6 personen     : € 109,-- pp (3x2pk)

INCLUSIEF:
Alle tours en transfers zoals genoemd in het programma, ontbijt 2x,
diner 1x, Covid Safety Package, boekings en reserveringskosten.


EXCLUSIEF:
Vliegtickets Bangkok-Loei-Bangkok. Prijzen van vliegtickets wijzigen doorlopend en zijn pas bekend op het moment van boeking.
Fooien, overige uitgaven.

 

 Reis naar wens en op maat aanpassen? Dat kan!

Neem contact met ons op.

 

bottom of page