top of page
5.png

Colors of local Isaan life. Endless smiles… endless discoveries!

TOUR 12A – 10 dagen

Routing: Bangkok – Wang Saphung – Khon Kaen - Roi Et – Nakhon Phanom – Nong Khai - Chiang Khan – Tha Li – Dan Sai – Chiang Mai

Wat kunt u verwachten: authentiek – cultuur – lokaal contact – puur – afwisseling - boerderij - fietsen – panorama’s – rustige wegen - rust – natuur - weinig westers toerisme

 

PROGRAMMA

Dag 01 Bangkok – Loei - Sirila Farm (ca 22 km)
 

Vanaf Bangkok vliegt u naar het plaatsje Loei in de Isaan. Na aankomst transfer naar de Sirila Farm (25 minuten). The Sirila Farm Tent Camp Resort is meer een concept dan een hotel of resort en ligt op een afgelegen plek in de velden, 7 km verwijderd van het dorp. Hier is  een volledig overwoekerd groot stuk land zonder ook maar enige voorzieningen zoals water of elektriciteit door de Thaise familie eigenhandig omgebouwd tot wat het nu is. De boerderij is voor een deel zelfvoorzienend en is alles geleidelijk ontwikkeld, van het oppompen van eigen water tot het gebruik van elektriciteit uit zonnepanelen. Na jaren van werken staan ​​er nu luxe safaritenten die eveneens door de familie zelf zijn ontworpen en gebouwd. Daarbij een gezellig restaurant dat volledig van natuurlijke materialen is gebouwd zoals bamboe en riet. De boerderij beschikt eveneens over kleine (organische) plantages. Hier kun je samen met de Thaise familie een wandeling maken en krijg je uitleg over wat hier allemaal groeit en bloeit. Sommige bomen en gewassen zijn nog nooit eerder in deze provincie geteeld, zoals cashewnoten, macadamia, koffie, dadels, Japanse meloenen en nog veel meer. Op deze manier helpt de boerderij de lokale gemeenschap om nieuwe dingen te ontwikkelen voor een beter inkomen voor o.a. de boeren. Het nastreven van de eenvoud blijft en is het prachtig om te zien hoe men van totaal uit het niets dit met beperkte middelen heeft kunnen bouwen waarbij het je, ondanks de eenvoud, aan helemaal niets zal ontbreken! "Live your Dream" harmonieert dan ook perfect met het concept van Sirila. Gasten kunnen genieten van comfortabele en compleet ingerichte safaritenten, heerlijke maaltijden en excursies in de omgeving plus de vriendelijke gastvrijheid. Een prachtig concept waar bewustwording voorop staat!

 

In de avond worden de fakkels, het kampvuur en de kaarsen ontstoken en is het tijd voor een heerlijke (indien gewenst vegetarische) BBQ. De sfeer is relaxt en romantisch! Met een beetje geluk geniet u van een prachtige zonsondergang en een hemel met veel sterren. Een heerlijk ontspannen avond!

Overnachting in een comfortabele safaritent met volledig ingerichte privé badkamer en een ventilator op een zonnepaneel (geen airco).

IMG_2250 2.JPG
DSC_1037.JPG
Tent Interior.JPG
24-DSC_0412 2.jpg

Dag 02 Fietsen in het dorp en Huay Krating  bergmeer (ca 80 km )
 

Bij het krieken van de dag en het opkomen van de zon staat ons vervolgens een bijzondere en relaxte dag  te wachten! Om 09:30 beginnen we aan een fietstocht en fietsen we langs plantages en landerijen hetgeen een leuke ervaring is. Want in dit niet toeristische dorp bent u namelijk een belevenis en iedereen zwaait ons dan ook vrolijk tegemoet! Via veelal smalle landweggetjes fietsen we naar de wijk met rustige straatjes en overwegend houten huizen. Een relaxte tocht waarbij de meeste boeren en overige bewoners breed glimlachend naar ons zwaaien. Hier zijn we meer dan welkom. Een stop bij de oude rijstmolen en vervolgens een kijkje bij de dames van het dorp die het weefproces nog altijd op de oude traditionele manier uitvoeren. U mag het zelf ook eens proberen! Ook zijn we welkom bij de kleuterschool (gesloten in weekenden en tijdens vakantiedagen) en nemen we een kijkje in een traditionele boeren woning, nogal een andere manier van leven als in ons thuisland! Tijdens deze tocht wordt het ons wel duidelijk dat de Thai er hier een geheel andere levensstijl op na houdt! Niemand lijkt zich hier ergens druk over te maken en het lokale ritme van het leven gaat hier dan ook zijn eigen gang. De relaxte en zeker ook leerzame fietstocht duurt ongeveer, alle stops meegerekend, 2,5 uur (voor zij die niet kunnen fietsen wordt ander vervoer geregeld).

Picture1.png
Pictured copy.png

Na de fietstocht rijden we naar het bergmeer van Huay Krating, een groot meer in de bergen dat ook wel de bijnaam  “Klein Zwitserland” van Thailand heeft. Hier gaan we aan boord van een zogenaamd “huisjesraft” (privé) om een “dobbertocht” op het meer maken. Een zogenaamde longtailboot sleept ons  “huisje”naar het midden van het meer waar we al “dobberend” en in alle rust op ons raft van onze lunch gaan genieten. Ook zwemmen in het meer is desgewenst mogelijk. In de loop van de middag gaan we weer terug naar de boerderij en is de rest van de middag ter vrije besteding.
 

In de avond een Aziatisch diner bij kaarslicht. Overnachting in een safari tent met sanitaire voorzieningen.

Screen Shot 2021-02-15 at 18.59.27.png
Huai Krathing 10 png.png

Dag 03 Wang Saphung – Khon Kaen (ca 185 km)

45.jpg
1-1-127-DSC_0253.JPG

We nemen afscheid van de boerenfamilie en rijden naar Nong Hin voor een bezoek aan Little Kuming. Hier rijzen miljoenen jaren oud zijnde “limestones” hooguit boven de rijstvelden. Vervolgens een bezoek aan dit Kars gebergte. Per longtailtractor rijden we een stukje de berg op en vervolgens lopen we via een jungle-trail naar de top. Het laatste stukje wordt per trap afgelegd (normale conditie). Eenmaal boven wordt u beloond met een schitterend uitzicht over het Kars gebergte. Vervolgens verder naar Khon Kaen waar we in de middag arriveren. Overnachting in The Wishing Tree Resort ***.

 

Dag 04 Khon Kaen – Roi Et – Nakhon Phanom (ca 360 km)

We vertrekken naar Roi Et voor een bezoek aan de Roi Et Sky Line Tower. Deze meer dan 100 meter hoge toren geeft een 360 graden imponerend uitzicht over de Isaan omgeving met zijn vele landerijen. Daarna rijden we naar Phra Maha Chedi Mongkhon, een bijzonder indrukwekkend pagodecomplex gelegen op 70km van Roi Et vandaan. 

P03007954_1.jpeg
Enroute 1.JPG

Vervolgens zetten we koers voor Nakhon Phanom. Enroute een bezoek aan That Phra Phanom, een van de meest belangrijke chedi’s van Noord Oost Thailand en zeker een bezoek waard. Het complex is uitstekend onderhouden en bijzonder fotogeniek. Daarna is het nog een klein uurtje rijden alvorens we arriveren we in Nakhon Phanom waar we 2 nachten zullen verblijven. 

IMG_9410.JPG
IMG_9381.JPG
Enroute 1.JPG

Nakhon Phanom wordt terecht genoemd als een van de meest sfeervolle plaatsjes van Thailand, maar is zeker nog niet ontdekt door het internationale toerisme. De langgerekte boulevard, met prachtige panoramische uitzichten op de bergen van Laos en de Mekong Rivier, leent zich uitstekend leent voor een wandeling. 

 

Verder beschikt Nakhon Phanom over een aardig aantal koloniale gebouwen waarvan de meeste prachtig gerestaureerd. Een bezoek aan de sfeervolle avond markt langs de karakteristieke oude houten huisjes en restaurantjes is hier een “must do”! Kortom, een plaatsje waarbij u uw fotocamera altijd bij de hand dient te hebben! Overnachting in het Fortune Kong View Hotel ***.

 

Dag 05 Nakhon Phanom

IMG_9400 copy 2.JPG
IMG_9403.JPG

Een heerlijk rustig en interessant dagje! Na het ontbijt een bezoek aan het huis waar Ho Chi Minh van 1923 t/m 1930 met regelmaat heeft gewoond. Hier bereidde hij samen met zijn Thaise vriend, die hem onderdak verschafte, de strijd voor om Vietnam te behoeden van de buitenlandse bezetting en ter oprichting van de Vietnamese Democratische republiek die door Ho Chi Minh werd uitgeroepen op 2 september 1945. Maar ook in de jaren daarna werd het nog een bittere strijd tussen o.a. Noord en Zuid Vietnam alvorens het land definitief werd verenigd.
 

Vervolgens een bezoek aan het “Colonial Museum”. Niet alleen een leuk stukje geschiedenis maar het prachtige gebouw alleen al is de moeite waard. De middag is ter vrije besteding en is het heerlijk om een wandeling over de boulevard te maken. Of dwaal langs de marktjes of door de sfeervolle straten van Nakhon Phanom. In de vroege avond heeft u de mogelijkheid om (optioneel) op de rivier een “sunset dinner cruise” te maken waarbij u de zon ziet wegzakken achter geel – rode gloed van de bergen van Laos. Overnachting in het Fortune Kong View Hotel ***.

 

Dag 06 Nakhon Phanom – Phu Tok – Nong Khai (ca 300 km)

Screen Shot 2021-02-10 at 07.36.50.png
IMG_9370.JPG

Na het ontbijt reizen we weer verder en arriveren we in de loop van de ochtend bij Phu Tok een tempel welke gebouwd rondom een 359 meter hoge rots. De rots kan worden beklommen via trappen en houten wandelwegen die met regelmaat een panoramisch uitzicht bieden over de wijde omgeving (normale conditie). Voorheen was de klim nogal gevaarlijk vanwege los liggende planken en slecht gebouwde trappen. Maar inmiddels is alles gerenoveerd en zijn de trappen en houten wandelwegen veilig en een genot om overheen te wandelen.
 

NOTE! Reist u in de periode van juni t/m oktober, dan kan er ook een bezoek gebracht aan de Tham Phra waterval (gesloten van november t/m mei). Niet alleen de waterval is een bezoek waard, maar tevens de bootrit naar de waterval waarbij u zult genieten van een mooi stukje natuur in Thailand!
 

Na dit bezoek rijden we via een landelijke route verder naar Nong Khai en passeren we meerdere Thaise lokale dorpjes. In de loop van de middag arriveren we in Nong Khai. Overnachting in het Amanta Nong Khai Hotel ***/*.

 

Dag 07 Nong Khai
 

Nong Khai is eveneens een levendig plaatsje en nog niet echt gewend aan internationaal toerisme. Het ligt slechts op een kleine 30 km van Vientiane, de hoofdstad van Laos. In de avond is de mooie boulevard een trekpleister voor de lokale Thai en zijn er vaak activiteiten. Kijk niet raar op als er ineens een cursus stijldansen wordt gegeven, fitness en of andere activiteiten. Vaak de moeite waard om er even een kijkje te nemen. We beginnen de dag met een bezoek aan Sala Kaew Khu, een enorme beeldentuin waar we een combinatie zien van boeddhistische en hindoeïstische beelden. De beelden zijn ontworpen door de monnik Luang Pu Bunleua Sulilat die in 1976 hiermee van start ging. Als snel wisten veel Thai hier niet goed raad met zijn boeddhistische en hindoeïstische combinaties. Ook viel hij, voor boeddhistische begrippen, op door nogal vreemde muziekkeuzes. Zo stonden er tijdens zijn werkzaamheden torenhoge luidsprekers waar muziek uit “knalde” en was het disconummer Hot Shot van Donna Summer kennelijk een van zijn favoriete nummers. De plaatselijke bevolking vond het allemaal maar wat bedenkelijk en verjaagde de monnik die vervolgens naar Laos vluchtte. Zijn volgelingen zette zijn werk echter door en later erkende de plaatselijke bevolking de bedoeling in van zijn kunstwerken. Hij keerde terug en overleed in 1996. Deze beeldentuin is zeker een bezoek waard. Sommige kunstwerken zijn hoger dan 25 meter. Het is een mengeling van onrealistische uitspattingen waarbij de monnik kennelijk heeft willen duidelijk maken dat het streven naar perfectie een lange weg is en niet gelijk staat met het dagelijkse leven. Wat voor filosofie dan ook, u zult zeker onder de indruk raken! 

Sala-Kaew-Ku copy.jpg
nongkhai1.jpg

De middag is ter vrije besteding en is het leuk om Nong Khai op eigen gelegenheid te ontdekken. Een bezoek aan de enorme Indo China markt, met veel artikelen uit Laos en Vietnam, is zeker wel een aanrader te noemen! Overnachting in het Amanta Nong Khai Hotel ***/*.

 

Dag 08 Nong Khai – Chiang Khan (ca 200 km)

IMG_9323.JPG
Chiang Kham 1 copy.JPG

Een prachtige route ligt in het verschiet! Om 10:00 verlaten we Nong Khai en volgen we even later de route langs de Mekong rivier naar Chiang Khan. Enroute maken we diverse stops om te genieten van werkelijk prachtige panorama’s. 

Kaeng Khud Khu copy.jpg
Top-Attractions-in-Chiang-Khan-Loei-Prov

In Kaeng Khud Khu nemen we de boot naar Chiang Khan waar we ongeveer 40 minuten later aan wal gaan. Hiervandaan lopen we op enkele minuten naar ons hotel dat op “walking street” is gelegen. Chiang Khan is gelegen aan de Mekong River en is een van de meest unieke dorpen van Thailand. Hier probeert de overheid alles nog zo authentiek mogelijk te houden. De smalle straatjes, waar je jezelf soms waant in lang vervlogen tijden, zijn sfeervol en fotogeniek. Er zijn leuke en veelal pittoreske restaurantjes en koffiehuisjes waarvan een aantal met uitzicht over de Mekong River. Oorspronkelijk was Chiang Khan een oude handelspost en 50 jaar geleden leek het wel te zijn afgesloten van de buitenwereld. In die tijd kwamen er alleen handelaren die (veelal illegaal) zaken deden met Laos, dat aan de overkant van de rivier is gelegen, en Vietnam. In de jaren 90 kwamen er grondopkopers vanuit Bangkok die het idee opperden om grote hotels te bouwen en er een drukke toeristische bestemming van te maken. De toenmalige gouverneur stak daar een “stokje voor” en schreef een verbod uit voor de bouw van grote hotels hetgeen nog steeds van kracht is. Vandaag de dag is Chiang Khan een leuk dorp met veel houten woningen en stijlvolle guesthouses waarvan sommigen de oudste in Thailand. Ook zijn er tegenwoordig eveneens prachtige kleine design resorts. Dit allemaal afgestemd in de lijn van het rustige en karakteristieke Chiang Khan. Overnachting in The Old Chiang Khan.

 

Dag 09 Chiang Khan – Tha Li Laos border – Dan Sai (ca 140 km)

 

Meteen na zonsopgang komen de monniken hun tempel uit voor hun ochtendwandeling door de straten van Chiang Khan, Tak Bat genaamd door de bevolking. Tak Bat is een dagelijkse offerande. De bevolking zit geknield langs de weg en wacht totdat een monnik naar hun toekomt. Vervolgens leggen ze eten, of huishoudelijke spullen, in de bedelnap en spreekt de monnik het gebed uit. We zijn in de gelegenheid om hier zelf ook aan deel te nemen. Daarna volgt het ontbijt. Rond 10 uur vertrekken we naar Tha Li. Onze eerste stop is bij Wat Yai waar we een bezoek brengen aan de 80 meter hoge glazen Sky-walk waarvandaan een schitterend uitzicht over de omliggende bergen en de Mekong rivier en zijn valleien! 

View over Mekong copy 2.JPG
Sky Walk Chiang Khan.png

Na aankomst in Tha Li nemen we even een kijkje op de brug die de grens vormt tussen Thailand en Laos. Een nogal wat andere gang van zaken dan een grensovergang in het westen! Daarna verder naar Phu Ruea en is het volop genieten van landschappen en panorama’s. We bezoeken Wat Pha Huai Lad met zijn prachtige standbeelden en kleurrijk naga monument. Vervolgens verder naar het mooi gelegen Dan Sai. Overnachting in het mooi gelegen Phu Na Come Resort ****.

68a71efe4da9119f3940b12e26822bd1.jpg
Wat Huai Lat.JPG

Dag 10 Dan Sai – Chiang Mai (ca 390 km)

src_64236130 copy 2.jpg
Wat neramit Dan Sai 2 copy.jpg

Vandaag verlaten we de Isaan en reizen we verder naar Noord Thailand, de eindbestemming van deze rondreis. Onze eerste stop is bij de Wat Neramit tempel met zijn ernaast gelegen monniken klooster. De tempel beschikt over een groot aantal muurschilderingen en is uitstekend onderhouden, hetgeen met name zeer zeker ook van toepassing is op de prachtige tuin van dit tempelcomplex. 

Enroute 15.jpg
Enroute 16.JPG

Vervolgens via een mooie route verder naar Lampang waar we de Thung Kwiang bergmarkt zullen bezoeken. Het is hier waar de  waar de lokale bewoners hun inkopen doen. Alleen het assortiment aan kruiden is hier al erg indrukwekkend, alsmede de hoeveelheid aan groente en fruit. Vervolgens is het nog een uurtje rijden naar Chiang Mai waar deze rondreis zal eindigen.
 

Einde programma.

Colors of Local Isaan Life.png

PRIJZEN (12A) Periode 01.09.24 - 31.03.25

Bij 2 personen     : € 1.848,-- pp (1x2 pk)

Bij 3 personen     : € 1.459,-- pp (1x3 pk)
Bij 4 personen     : € 1.328-- pp (2x2 pk)
Bij 5 personen     : € 1.176,-- pp (1x2 pk & 1x3pk)

Bij 6 personen     : € 1.099,-- pp (3x2pk)


INCLUSIEF:
Alle tours en transfers zoals genoemd in het programma, entreegelden, ontbijt 9x, lunch 1x, diner 2x, Engels sprekende gids, Covid Safety Package, boekings en reserveringskosten.


EXCLUSIEF:
Vliegticket Loei-Bangkok. Prijzen van vliegtickets wijzigen doorlopend en zijn pas bekend op het moment van boeking.Fooien, overige uitgaven.
Fooien, overige uitgaven.


Reis naar wens en op maat aanpassen? Dat kan!

Neem contact met ons op.

bottom of page