top of page
3.png

The Rhythm of local life at The Isaan

TOUR 11A - 9 dagen Vertrek dagelijks

Routing: Bangkok – Saraburi – Khorat – Buriram –  Khong Jiam – Roi Et – Khon Kaen – Wang Saphung – Sukhothai – Lampang – Chiang Mai

Wat kunt u verwachten: authentiek – cultuur – lokaal contact – puur – afwisseling - boerderij - fietsen – panorama’s – rustige wegen - rust – natuur - weinig westers toerisme

 

LET OP! U kunt tot 48 uur voor aankomst volledig GRATIS annuleren! 
 

PROGRAMMA
Dag 01 Bangkok – Saraburi – Khorat (ca 235 km)

thailand-saraburi-travel-photo-202010090
Wat-Pa-Sawang-Boon-วัดป่าสว่างบุญ copy.j

In de ochtend wordt u opgehaald en rijden we van Bangkok naar Saraburi. De eerste stop maakt u bij de “Phra Phutthabaht” tempel alwaar u tevens een voetafdruk van Boeddha zal zien. We reizen verder oost-waarts naar de stad Khorat en maakt u een stop bij de kleurrijke Klang Dong fruitmarkt. Vervolgens staat het Phimai Stone Castle Historical Park op het programma, een 800 jaar oude Khmer tempel welke inmiddels prachtig is gerenoveerd en een belangrijk bolwerk was tijdens de Khmer overheersing. In de middag maken we nog een stop bij een van de grootste“Banyan Trees” in Thailand en in de namiddag arriveren we bij ons hotel en kijken we terug op een mooie eerste dag vol variatie!

Overnachting in het V Loft Hotel ***.

image-1 copy.jpg
Phanom Rung 03.jp2

Dag 02 Khorat – Phanom Rung – Buriram (ca 200 km)
In de ochtend maakt u een wandeling over de lokale markt van Thao Suranari. Vervolgens een korte stop bij het standbeeld van Khun Ying Mo, een sterke dame die tijdens de Rama 3 periode de stad van een Laotiaanse invasie wist te beschermen. De reis gaat verder naar het pottenbakkers dorp Ban Dan Kwian waar het ambacht nog steeds op traditionele wijze wordt uitgevoerd. De zeer oude ovens op houtskool zijn enorm groot en voor onze begrippen zeker niet meer van deze tijd. 

Phanom Rung 06 copy.jpg
Phanom Rung 05 copy.jpg

In de middag bezoekt u Prasat Hin Khao Phanom Rung, één van de meest mooie en indrukwekkende Khmer tempels in Zuid-Oost Azië. De tempel, die stamt uit de 10e eeuw, is gebouwd op de top van een niet meer werkende vulkaan vanwaar u een wijds uitzicht heeft over o.a. Cambodja. Vervolgens arriveren we in de loop van de middag bij ons resort in Buriram voor overnachting.
Overnachting in het Cross Vibe Hotel ***/*

 

Dag 03 Buriram – Kong Jiam (ca 350 km)
Na het ontbijt gaat u verder naar Ubon Ratchathanni waar u de zogenaamde lokale I-Saan markt zal bezoeken. Vervolgens, via een mooie route door rijstvelden en andere plantages, verder naar Kong Jiam aan de Mekong rivier. Hier maakt u een boottocht over de Mekong rivier en vaart u langs de oevers van Laos hetgeen hier is toegestaan. Met een beetje geluk ziet u hoe buffels en koeien een verkwikkend bad in de rivier nemen en hoe de kinderen van Laos u tegemoet zwaaien. 
Overnachting in het aan de rivier en bijzonder mooi gelegen Tohrsang Khong Jiam Resort * * * *.

 

Dag 04 Kong Jiam

124708_w-1200_h-630_q-70_m-crop copy.jpg
amazing-view-above-khongjiam-in-ubonrach

In de ochtend een bezoek aan het  Pha Taem National Park. Hier ziet u de prehistorische wandschilderingen waarvan sommige 2000 tot 3000 jaar oud zijn. In totaal zijn er meer dan 300 afbeeldingen. Verder ziet u indrukwekkende rotsformaties en geniet u met regelmaat van een schitterend uitzicht over de Mekong River. Daarna een bezoek aan de grensovergang tussen Thailand en Laos. Op de hierbij gelegen markt van Ban Mai worden producten uit Laos, China en Vietnam aangeboden. Vervolgens terug naar uw resort en is de rest van de dag ter vrije besteding. U kunt een bezoek brengen aan het dorp Kong Jiam, een klein maar zeker gezellig plaatsje, of heerlijk relaxen bij het zwembad van het resort waarbij u tevens zal genieten van een prachtig uitzicht over de Mekong rivier. Overnachting in het Tohsang Kong Jiam Resort ****.

 

Dag 05 Kong Jiam – Roi Et – Khon Kaen (ca 390 km)

U verlaat Kong Jiam en gaat verder naar Roi Et voor een bezoek aan de Roi Et Sky Line Tower. Deze meer dan 100 meter hoge toren geeft een 360 graden imponerend uitzicht over de Isaan omgeving met zijn vele landerijen. Daarna een bezoek aan het hoogste boeddha beeld ter wereld (68 meter), in het tempelcomplex “Wat Buraphaphiram”. 

44913201 copy.jpg
maxresdefault copy.jpg

Dwars door de rijstschuur van de Isaan met kilometers uitgestrekte rijstvelden rijden we verder naar Khon Kaen, de districtshoofdstad van Noord-Oost Thailand en tevens een van de grootste steden van het land. Khon Kaen is een levendige stad met veel restaurants en winkels. In de avond is het zeker leuk om even door de stad te “dwalen” en is het wellicht leuk om een terrasje te nemen!
Ovenachting in The Wishing Tree Resort  ***/*.

 

Dag 06 Khon Kaen – Wang Saphung (ca 185 km)

1-1-127-DSC_0253.JPG
Enroute 1.JPG

Via Chum Phae gaat u naar “Little Kunming”, een voor westerse toeristen nog weinig bekende plaats. In een sfeer van een mystiek landschap rijzen hier enorme, puntige, rotsen wonderbaarlijk omhoog. Per zogenaamde E-Tan tractor rijden we de berg op en vervolgens lopen we via een “jungle trail” naar de top (normale conditie) om te genieten van een indrukwekkend uitzicht over het miljoenen jaar oud zijnde Karstgebergte. In de loop van de middag arriveert u bij de Sirila farm Tent Camp Resort, dat eigenlijk meer een concept is dan een hotel of resort en ligt op een afgelegen plek in de velden, 7 km verwijderd van het dorp. Hier is  een volledig overwoekerd groot stuk land zonder ook maar enige voorzieningen zoals water of elektriciteit door de Thaise familie eigenhandig omgebouwd tot wat het nu is. De boerderij is voor een deel zelfvoorzienend en is alles geleidelijk ontwikkeld, van het oppompen van eigen water tot het gebruik van elektriciteit uit zonnepanelen. Na jaren van werken staan ​​er nu luxe safaritenten die eveneens door de familie zelf zijn ontworpen en gebouwd. Daarbij een gezellig restaurant dat volledig van natuurlijke materialen is gebouwd zoals bamboe en riet. De boerderij beschikt eveneens over kleine (organische) plantages. Hier kun je samen met de Thaise familie een wandeling maken en krijg je uitleg over wat hier allemaal groeit en bloeit. Sommige bomen en gewassen zijn nog nooit eerder in deze provincie geteeld, zoals cashewnoten, macadamia, koffie, dadels, Japanse meloenen en nog veel meer. Op deze manier helpt de boerderij de lokale gemeenschap om nieuwe dingen te ontwikkelen voor een beter inkomen voor o.a. de boeren. Het nastreven van de eenvoud blijft en is het prachtig om te zien hoe men van totaal uit het niets dit met beperkte middelen heeft kunnen bouwen waarbij het je, ondanks de eenvoud, aan helemaal niets zal ontbreken! "Live your Dream" harmonieert dan ook perfect met het concept van Sirila. Gasten kunnen genieten van comfortabele en compleet ingerichte safaritenten, heerlijke maaltijden en excursies in de omgeving plus de vriendelijke gastvrijheid. Een prachtig concept waar bewustwording voorop staat!
 

In de avond worden de fakkels, het kampvuur en de kaarsen ontstoken en is het tijd voor een heerlijke (indien gewenst vegetarische) BBQ. De sfeer is relaxt en romantisch! Met een beetje geluk geniet u van een prachtige zonsondergang en een hemel met veel sterren. Een heerlijk ontspannen avond!
 

Overnachting in een comfortabele safaritent met volledig ingerichte privé badkamer en een ventilator op een zonnepaneel (geen airco).

IMG_2250 2.JPG
DSC_1037.JPG
Tent Interior.JPG
24-DSC_0412 2.jpg

Dag 07 Fietsen in het dorp en Huay Krating  bergmeer  ( ca 80 km )
 

Bij het krieken van de dag en het opkomen van de zon staat ons vervolgens een bijzondere en relaxte dag  te wachten! Om 09:30 beginnen we aan een fietstocht en fietsen we langs plantages en landerijen hetgeen een leuke ervaring is. Want in dit niet toeristische dorp bent u namelijk een belevenis en iedereen zwaait ons dan ook vrolijk tegemoet! Via veelal smalle landweggetjes fietsen we naar de wijk met rustige straatjes en overwegend houten huizen. Een relaxte tocht waarbij de meeste boeren en overige bewoners breed glimlachend naar ons zwaaien. Hier zijn we meer dan welkom. Een stop bij de oude rijstmolen en vervolgens een kijkje bij de dames van het dorp die het weefproces nog altijd op de oude traditionele manier uitvoeren. U mag het zelf ook eens proberen! Ook zijn we welkom bij de kleuterschool (gesloten in weekenden en tijdens vakantiedagen) en nemen we een kijkje in een traditionele boeren woning, nogal een andere manier van leven als in ons thuisland! Tijdens deze tocht wordt het ons wel duidelijk dat de Thai er hier een geheel andere levensstijl op na houdt! Niemand lijkt zich hier ergens druk over te maken en het lokale ritme van het leven gaat hier dan ook zijn eigen gang. De relaxte en zeker ook leerzame fietstocht duurt ongeveer, alle stops meegerekend, 2,5 uur (voor zij die niet kunnen fietsen wordt ander vervoer geregeld).

Enroute 20 copy.JPG
Enroute 19.jpg

Na de fietstocht rijden we naar het bergmeer van Huay Krating, een groot meer in de bergen dat ook wel de bijnaam  “Klein Zwitserland” van Thailand heeft. Hier gaan we aan boord van een zogenaamd “huisjesraft” (privé) om een “dobbertocht” op het meer maken. Een zogenaamde longtailboot sleept ons  “huisje”naar het midden van het meer waar we al “dobberend” en in alle rust op ons raft van onze lunch gaan genieten. Ook zwemmen in het meer is desgewenst mogelijk. In de loop van de middag gaan we weer terug naar de boerderij en is de rest van de middag ter vrije besteding.

In de avond een Aziatisch diner bij kaarslicht. Overnachting in een safari tent met sanitaire voorzieningen.

Screen Shot 2021-02-15 at 18.59.27.png
Loei  fietsen 019 copy.jpg

Dag 08 Wang Saphung – Sukhothai (ca 290 km)

Na het ontbijt nemen we afscheid van de boeren familie en rijden we via imponerende berggebieden naar Sukhothai. Enroute bezoeken we de wat Phra Son Kaew tempel, ook wel genaamd de tempel van de 5 witte boeddha’s. Dit indrukwekkende complex kan worden gezien als een prachtig kunstwerk waarin maar liefst 5 miljoen mozaïeken in zijn verwerkt. Na dit bezoek dalen weer af en rijden via “Route One2” verder naar Sukhothai, een van de mooiste wegen van het land met veel vergezichten en panorama’s!

Screen Shot 2021-02-17 at 07.59.31 copy.
45.jpg

Overnachting in het Sawasdees Sukhothai Resort ***.

 

Dag 09 Sukhothai – Lampang – Chiang Mai (ca 280 km)

Sukhothai.Historical.Park.original.10090
sukhothai_3.jpg.jpg

In de ochtend een bezoek aan het Sukhothai Historical Park met zijn immens grote boeddha beelden. 

Sukhothai was ooit bezegend door rijkdom en fungeerde van 1238 tot 1350 als hoofdstad van het toenmalige “Sukhothai Koninkrijk, de voorloper van Siam, het hedendaagse Thailand. Onder leiding van Ramkhamheang was het een bijzonder vooruitstrevende stad. Hij zorgde goed voor de boeren, stelde een officiële naamplicht in en schafte de slavernij af. Verder ontwikkelde hij vanuit het Sansakrit, Pali en Grantha het Thaise alfabet zoals dat heden ten dage nog steeds wordt gebruikt. De stad groeide hard en was vanwege zijn rijkdom bezaaid met veel paleizen en tempels. Helaas is er door de eeuwen heen door oorlogen en naburige vijanden veel vernietigd. Niettemin is Sukhothai ook vandaag de dag een bezoek meer dan waard en valt de hele oude stad onder het UNESCO werelderfgoed. Per fiets doorkruisen we het  autovrije Historical Park.  Vervolgens rijden we verder noordwaarts en bezoeken we in Lampang Baan Thung Kwiang bosmarkt, een markt waar de lokale bevolking zijn inkopen doet. Hier vinden we een enorm assortiment aan kruiden en groenten waarvan we er in Nederland nog niet veel van hebben gezien. Dus niet alleen een sfeervol maar ook leerzaam bezoek. Daarna zetten we de afdaling in en is het nog een uurtje rijden alvorens we in Chiang Mai arriveren waar de reis zal eindigen.
 

Einde programma.

The Ryhthm of local life at the Isaan.pn

PRIJZEN (11A) Periode 01.06 / 15.12.23

Bij 2 personen     : € 1.598,-- pp (1x2 pk)

Bij 3 personen     : € 1.258,-- pp (1x3 pk)
Bij 4 personen     : € 1.146,-- pp (2x2 pk)
Bij 5 personen     : € 1.014,-- pp (1x2 pk & 1x3pk)

Bij 6 personen     : € 934,-- pp (3x2pk)


INCLUSIEF:
Alle tours en transfers zoals genoemd in het programma, entreegelden, ontbijt 8x, lunch 1x, diner 2x, Engels sprekende gids, Covid Safety Package, boekings en reserveringskosten.


EXCLUSIEF:
Fooien, overige uitgaven.

Reis naar wens en op maat aanpassen? Dat kan!

Neem contact met ons op.

bottom of page