top of page
11.png

Stunning Views, Smiling Hearts..

TOUR 09A - 7 dagen Vertrek dagelijks

Routing: Bangkok – Petchabun – Khao Kho – Khon Kaen  – Roi Et – Nakhon Phanom – Udon Thani – Nong Khai - Bangkok

Wat kunt u verwachten: authentiek – cultuur – lokaal contact – puur – afwisseling - boerderij - fietsen – panorama’s – rustige wegen - rust – natuur - weinig westers toerisme - treinreis

LET OP! U kunt tot 48 uur voor aankomst volledig GRATIS annuleren!

 

PROGRAMMA
 

Dag 01 Bangkok – Petchabun (ca 340 km)

We verlaten Bangkok en rijden naar Petchabun.  In Chai Badan maken we een stop bij de Wat Tham Phratat Kao Prang tempel. Dit giga  bouwerk is een bezoek meer dan waard waarbij zijn majestueuze ligging tegen de bergwand een prachtig geheel vormt..

Picture a.png
Pictureb copy.png

Daarna verder naar Petchabun waar we in de middag zullen arriveren. Petchabun is een plaats welk omgeven door diverse bergegebieden. Internationaal toerisme is hier nog niet op gang gekomen. De plaats heeft een typisch Thais karakter en het is zeker leuk om in de avonduren even een leuke wandeling te maken! Overnachting in The Livist Petchabun Rsort ***/*.

 

Dag 02 Petchabun – Khao Kho – Khon Kaen (ca 300 km)

khao-kho12.jpg
Screen Shot 2021-02-14 at 18.39.49.png

In de ochtend gaat de tocht door Kha Kho, een geweldig berggebied, en genieten we van de vele panorama’s. Dit berggebied, met zijn lagere temperaturen dan Bangkok, is vooral populair bij de Thai die hier in de weekenden en op andere vakantiedagen enige afkoeling zoeken. 

Picture3.png
Road Tha Li - Phu Ruea 1 copy.png

Vervolgens bezoeken we de wat Phra Son Kaew tempel, ook wel genaamd de tempel van de 5 witte boeddha’s. Dit indrukwekkende complex kan worden gezien als een prachtig kunstwerk waarin maar liefst 5 miljoen mozaïeken in zijn verwerkt. Vervolgens een prachtige afdaling en zetten we koers voor Khon Kaen, een van de meest geweldige routes in Thailand genaamd "Route One2". Zo passeren we de indrukwekkende Pho Khun Muang Bridge (Huay Tong), de hoogste brug in Thailand waar we zeker even een fotostop zullen maken. 

Screen Shot 2021-02-14 at 18.41.17 copy.
Coffee-shop-route-12-1-1024x576 copy.jpg

De volgende stop is bij het Nam Nao National Park waar we een 1 uur durende (bamboe) jungle walk zullen maken. Vervolgens verder naar Khon Kaen waar we in de loop van de middag zullen arriveren. Overnachting in The Wishing Tree Resort ***/*

Dag 03 Khon Kaen – Roi Et – Nakhon Phanom (350 km)

Ennroute 29 copy 2.JPG
Enroute 1.JPG

Na het ontbijt rijden we naar Roi Et voor een bezoek aan de Roi Et Sky Line Tower. Deze meer dan 100 meter hoge toren geeft een 360 graden imponerend uitzicht over de Isaan omgeving met zijn vele landerijen. Daarna rijden we naar Phra Maha Chedi Mongkhon, een bijzonder indrukwekkend pagodecomplex, gelegen op 70km van Roi Et vandaan. In de middag rijden we richting Nakhom Phanom en brengen we enroute nog een bezoek aan That Phra Phanom, een van de meest belangrijke chedi’s van Noord Oost Thailand en zeker een bezoek waard. Het complex is uitstekend onderhouden en bijzonder fotogeniek. 

Picturec copy.png
Picturev copy.png

Daarna is het nog een klein uurtje rijden en arriveren we in Nakhon Phanom waar we 2 nachten zullen verblijven. Nakhon Phanom wordt terecht genoemd als een van de meest sfeervolle plaatsjes van Thailand, maar is zeker nog niet ontdekt door het internationale toerisme en komen er ook nog maar weinig westerlingen. 

IMG_9403.JPG
Picturef.png

De langgerekte boulevard, met zijn enorme Naga beeld, leent zich uitstekend voor een wandeling met prachtige panoramische uitzichten op de bergen van Laos en de Mekong Rivier. Verder beschikt Nakhon Phanom over een aardig aantal mooie koloniale gebouwen waarvan de meeste prachtig gerestaureerd. Een bezoek aan de sfeervolle avond markt langs de karakteristieke oude houten huisjes en restaurantjes, is hier een “must do”! Kortom, een plaatsje waarbij u uw fotocamera altijd bij de hand dient te hebben!

Nakhon Phanom is dus een plaatsje dat leuk is om te verkennen. Er heerst een ontspannen goedlachse sfeer. Dwaal door de straten en maak foto’s van de oude gebouwen en huizen. Ook de lokale markt is kleurrijk en tegen de avond…. toch weer even naar de boulevard!

Overnachting in het Fortune River Kong Hotel ***.

 Dag 04 Nakhon Phanom

IMG_9400 copy 2.JPG
Picture22 copy 2.png

Een heerlijk rustig en interessant dagje! Na het ontbijt een bezoek aan het huis waar Ho Chi Minh van 1923 t/m 1930 met regelmaat heeft gewoond. Hier bereidde hij samen met zijn Thaise vriend, die hem onderdak verschafte, de strijd voor om Vietnam te behoeden van de buitenlandse bezetting en ter oprichting van de Vietnamese Democratische republiek die door Ho Chi Minh op 2 september 1945 werd uitgeroepen. Maar ook in de jaren daarna werd het nog een bittere strijd tussen o.a. Noord en Zuid Vietnam alvorens het land definitief werd verenigd. Daarna een bezoek aan het Colonial Museum. Niet alleen een leuk stukje geschiedenis maar het prachtige gebouw alleen al is zeker de moeite waard!. De middag is ter vrije besteding en is het heerlijk om een wandeling over de boulevard te maken. Of dwaal langs de marktjes of door de sfeervolle straten van Nakhon Phanom. In de vroege avond heeft u de mogelijkheid om (optioneel) op de rivier een sunset cruise te maken waarbij u de zon ziet wegzakken achter geel – rode gloed van de bergen van Laos. 

Overnachting in het Fortune River Kong Hotel ***.

 

Dag 05 Nakhon Phanom – Baan Chiang – Udon Thani (ca 250 km)

We verlaten Nakhon Phanom en rijden via Sakhon Nakhon naar Baan Chiang.

Deze plaats wordt beschouwd als een van de belangrijkste archeologische plaatsen in Zuidoost-Azië en werd in 1992 op de Werelderfgoedlijst geplaatst. Opgravingen op een grote, ovale heuvel, hebben prehistorische voorwerpen blootgelegd, met name aardewerk en bronzen werktuigen. Sinds de ontdekking van de site, in 1966, is gebleken dat deze plek al meer dan 4000 jaar oud moet zijn en minstens 2000 jaar onafgebroken bezet was. De ontdekkingen, uit zowel neolithische als bronstijd beschavingen, hebben aangetoond dat er lang geleden mensen moeten hebben gewoond. Na dit bezoek rijden we verder Udon Thani voor overnachting. In de avond is het zeker leuk om in Udon Thani even op ontdekking te gaan. Het stadspark met zijn enorme vijver en tal van restaurantjes is zeker een aanrader! Overnachtinh in The Pannarai Hotel ***.

c96e8aba-d64b-3ce0-a16c-a6b2d4081a5c cop
Enroute 23 copy 2.JPG

Dag 06 Udon Thani – Nong Khai (ca 50 km) // Nighttrain to Bangkok

Sala-Kaew-Ku copy.jpg
Screen Shot 2021-02-13 at 12.35.19 copy.

We rijden naar Nong Khai waar we een bezoek aan de Sala Keaw Ku beeldentuin. Een enorme beeldentuin waar we een combinatie zien van boeddhistische en hindoeïstische beelden. De beelden zijn ontworpen door de monnik Luang Pu Bunleua Sulilat die in 1976 hiermee van start ging. Als snel wisten veel Thai hier niet goed raad met zijn boeddhistische en hindoeïstische combinaties. Ook viel hij, voor boeddhistische begrippen, op door nogal vreemde muziekkeuzes. Zo stonden er tijdens zijn werkzaamheden torenhoge luidsprekers waar muziek uit “knalde” en was het disconummer Hot Shot van Donna Summer kennelijk een van zijn favoriete nummers. De plaatselijke bevolking vond het allemaal maar wat bedenkelijk en verjaagde de monnik die vervolgens naar Laos vluchtte. Zijn volgelingen zette zijn werk echter door en later erkende de plaatselijke bevolking de bedoeling in van zijn kunstwerken. Hij keerde terug en overleed in 1996. Deze beeldentuin is zeker een bezoek waard. Sommige kunstwerken zijn hoger dan 25 meter. Het is een mengeling van onrealistische uitspattingen waarbij de monnik kennelijk heeft willen duidelijk maken dat het streven naar perfectie een lange weg is en niet gelijk staat met het dagelijkse leven. Wat voor filosofie dan ook, u zult zeker onder de indruk raken! Vervolgens is het wellicht leuk om over de Indo China markt te “dwalen”. 

Deze enorme markt heeft een groot aanbod aan artikelen welke afkomstig uit Vietnam en China, veelal voor ongekend lage prijzen. Daarnaast is het een bijzonder kleurrijke markt. Op de aangrenzende prachtige boulevard make we even een wandeling en is het wel de moeite om enkele leuke foto’s te maken. In de vroege avond gaan we naar het station en nemen we de slaaptrein naar Bangkok.

 

Dag 07 Bangkok

In de vroege ochtend arriveren we in Bangkok waar het programma zal eindigen.

 

Note! Indien u liever naar Bangkok vliegt, dan is dat ook mogelijk. Informeer bij ons naar de mogelijkheden. 

Beautiful Views Smiling Hearts.png

PRIJZEN (09A) Periode 01.06 / 15.12.23

Bij 2 personen     : € 1.059,-- pp (1x2 pk)

Bij 3 personen     : € 808,-- pp (1x3 pk)
Bij 4 personen     : € 768,-- pp (2x2 pk)
Bij 5 personen     : € 658,-- pp (1x2 pk & 1x3pk)

Bij 6 personen     : € 598,-- pp (3x2pk)


INCLUSIEF:
Alle tours en transfers zoals genoemd in het programma, entreegelden, ontbijt 5x, Engels sprekende gids, treinticket Nong Khai - Bangkok (2e klas airco slaapplaats), Covid Safety Package, boekings en reserveringskosten.


EXCLUSIEF:
Fooien, overige uitgaven.


Reis naar wens en op maat aanpassen? Dat kan!

Neem contact met ons op.

bottom of page