top of page
Front Photos for Isaan.png

TOUR 07A -  6 dagen

Routing: Bangkok – Petchabun – Khao Kho -  Wang Saphung – Sukhothai – Ayutthaya – Bangkok

Wat kunt u verwachten: authentiek – cultuur – lokaal contact – puur – boerderij - fietsen – panorama’s – rustige wegen - rust – natuur -  weinig westers toerisme

LET OP! U kunt tot 48 uur voor aankomst volledig GRATIS annuleren!

 

PROGRAMMA

Dag 01 Bangkok – Petchabun (ca 340 km)

DSC_1090 copy 3.JPG
Enroute 9 copy.JPG

We verlaten Bangkok en rijden naar Petchabun. In Chai Badan maken we een stop bij de Wat Tham Phratat Kao Prang tempel. Dit giga  bouwwerk is een bezoek meer dan waard waarbij zijn majestueuze ligging tegen de bergwand een prachtig geheel vormt. Daarna verder naar Petchabun waar we in de middag zullen arriveren. Petchabun is een plaats welk omgeven door diverse bergegebieden. Internationaal toerisme is hier nog niet op gang gekomen. De plaats heeft een typisch Thais karakter en het is zeker leuk om in de avonduren even een leuke wandeling te maken! Overnachting in het Livist Resort Petchabun ***/*.

 

Dag 02 Petchabun – Khao Kho – Wang Saphung (ca 310 km)

khao-kho12.jpg
Screen Shot 2021-02-14 at 18.39.49.png

In de ochtend gaat de tocht door Khao Kho, een geweldig berggebied, en genieten we van de vele panorama’s. Dit berggebied, met zijn lagere temperaturen dan Bangkok en veel andere plaatsen in Thailand, is vooral populair bij de Thai die hier in de weekenden en op andere vakantiedagen enige afkoeling zoeken. We dalen weer af en vervolgen onze route via “Route One2”, een van de mooiste routes van heel Thailand. Zo passeren we even later de indrukwekkende Pho Khun Muang Bridge (Huay Tong), de hoogste brug in Thailand waar we zeker even een fotostop zullen maken.

Screen Shot 2021-02-14 at 18.41.17 copy.

De volgende stop is bij het Nam Nao National Park waar we een 1 uur durende (bamboe) jungle walk zullen maken. Vervolgens verder naar de Sirila farm waar we in de loop van de middag zullen arriveren. The Sirila Farm Tent Camp Resort is meer een concept dan een hotel of resort en ligt op een afgelegen plek in de velden, 7 km verwijderd van het dorp. Hier is een volledig overwoekerd groot stuk land zonder ook maar enige voorzieningen zoals water of elektriciteit door de Thaise familie eigenhandig omgebouwd tot wat het nu is. De boerderij is tegenwoordig voor een deel zelfvoorzienend en is alles geleidelijk ontwikkeld, van het oppompen van eigen water tot het gebruik van elektriciteit uit zonnepanelen. Na jaren van werken staan ​​er nu luxe safaritenten die eveneens door de familie zelf zijn ontworpen en gebouwd. Daarbij een gezellig restaurant dat volledig van natuurlijke materialen is gebouwd zoals bamboe en riet. De boerderij beschikt eveneens over kleine (organische) plantages. Hier kunt u samen met de Thaise familie een wandeling maken en krijg je uitleg over wat hier allemaal groeit en bloeit. Sommige bomen en gewassen zijn nog nooit eerder in deze provincie geteeld, zoals cashewnoten, macadamia, koffie, dadels, Japanse meloenen en nog veel meer. Op deze manier helpt de boerderij de lokale gemeenschap om nieuwe dingen te ontwikkelen voor een beter inkomen voor o.a. de boeren. Het nastreven van de eenvoud blijft en is het prachtig om te zien hoe men van totaal uit het niets dit met beperkte middelen heeft kunnen bouwen waarbij het u, ondanks de eenvoud, aan helemaal niets zal ontbreken! "Live your Dream" harmonieert dan ook perfect met het concept van Sirila. Gasten kunnen genieten van comfortabele en compleet ingerichte safaritenten, heerlijke maaltijden en excursies in de omgeving plus de vriendelijke gastvrijheid. Een prachtig concept waar bewustwording voorop staat!

 

In de avond worden de fakkels, het kampvuur en de kaarsen ontstoken en is het tijd voor een heerlijke (indien gewenst vegetarische) BBQ. De sfeer is relaxt en romantisch! Met een beetje geluk geniet u van een prachtige zonsondergang en een hemel met veel sterren. Een heerlijk ontspannen avond!
 

Overnachting in een comfortabele safaritent met volledig ingerichte privé badkamer en een ventilator op een zonnepaneel (geen airco).

IMG_2250 2.JPG
DSC_1037.JPG
Tent Interior.JPG
24-DSC_0412 2.jpg

Dag 03 Fietsen in het dorp en Huay Krating  bergmeer (ca 80 km )
 

Bij het krieken van de dag en het opkomen van de zon staat ons vervolgens een bijzondere en relaxte dag  te wachten! Om 09:30 beginnen we aan een fietstocht en fietsen we langs plantages en landerijen hetgeen een leuke ervaring is. Want in dit niet toeristische dorp bent u namelijk een belevenis en iedereen zwaait ons dan ook vrolijk tegemoet! Via veelal smalle landweggetjes fietsen we naar de wijk met rustige straatjes en overwegend houten huizen. Een relaxte tocht waarbij de meeste boeren en overige bewoners ons breed glimlachend tegemoet zwaaien. Hier zijn we meer dan welkom. Een stop bij de oude rijstmolen en vervolgens een kijkje bij de dames van het dorp die het weefproces nog altijd op de oude traditionele manier uitvoeren. U mag het zelf ook eens proberen! Ook zijn we welkom bij de kleuterschool (gesloten in weekenden en tijdens vakantiedagen) en nemen we een kijkje in een traditionele boeren woning, nogal een andere manier van leven als in ons thuisland! Tijdens deze tocht wordt het ons wel duidelijk dat de Thai er hier een geheel andere levensstijl op na houdt! Niemand lijkt zich hier ergens druk over te maken en het lokale ritme van het leven gaat hier dan ook zijn eigen gang. De relaxte en zeker ook leerzame fietstocht duurt ongeveer, alle stops meegerekend, 2,5 uur (voor zij die niet kunnen fietsen wordt ander vervoer geregeld).

biking Wang Saphung copy.JPG
Enroute 4.JPG

Na de fietstocht rijden we naar het bergmeer van Huay Krating, een groot meer in de bergen dat ook wel de bijnaam  “Klein Zwitserland” van Thailand heeft. Hier gaan we aan boord van een zogenaamd “huisjesraft” (privé) om een “dobbertocht” op het meer maken. Een zogenaamde longtailboot sleept ons  “huisje”naar het midden van het meer waar we al “dobberend” en in alle rust op ons raft van onze lunch gaan genieten. Ook zwemmen in het meer is desgewenst mogelijk. In de loop van de middag gaan we weer terug naar de boerderij en is de rest van de middag ter vrije besteding.
 

In de avond een Aziatisch diner bij kaarslicht. Overnachting in een safari tent met sanitaire voorzieningen.

Screen Shot 2021-02-15 at 18.59.27.png
Loei  fietsen 112 copy.jpg

Dag 04 Wang Saphung – Sukhothai (ca 290 km)
 

Na het ontbijt nemen we afscheid van de boeren familie en rijden via een rustige weg naar onze volgende bezienswaardigheid, de Wat Phra Son Kaew tempel, ook wel genaamd de tempel van de 5 witte boeddha’s. Dit indrukwekkende complex kan worden gezien als één groot kunstwerk waar maar liefst 5 miljoen mozaïeken in zijn verwerkt. 

Picture3.png
Coffee-shop-route-12-1-1024x576 copy.jpg

Daarna zetten we koers voor Sukhothai en is het enroute volop genieten van de vele panorama’s. In de loop van de middag arriveren we op de eindbestemming van deze dag en is er in de namiddag wellicht nog wat tijd om te zwemmen.
Overnachting in Sawasdees Sukhothai Resort Resort ***.

 

Dag 05 Sukhothai – Ayutthaya (ca 330 km)

In de ochtend een bezoek aan het Sukhothai Historical Park met zijn immense boeddhabeelden. 

Sukhothai was ooit bezegend door rijkdom en fungeerde van 1238 tot 1350 als hoofdstad van het toenmalige “Sukhothai Koninkrijk, de voorloper van Siam en het hedendaagse Thailand. Onder leiding van Ramkhamheang was het een bijzonder vooruitstrevende stad. Hij zorgde goed voor de boeren, stelde een officiele naamplicht in en schafte de slavernij af. Verder ontwikkelde hij vanuit het Sansakrit, Pali en Grantha het Thaise alfabet zoals dat heden ten dage nog steeds wordt gebruikt. De stad groeide hard en was vanwege zijn rijkdom bezaaid met veel paleizen en tempels. Helaas is er door de eeuwen heen door oorlogen en toenmalige naburige vijanden veel vernietigd. Niettemin is Sukhothai ook vandaag de dag een bezoek meer dan waard en valt de hele oude stad onder het UNESCO werelderfgoed. Per fiets doorkruisen we het  autovrije Historical Park. Vervolgens rijden we verder naar Ayutthaya waar we in de middag zullen arriveren. Overnachting in het I-Udia by the River Resort ****.

 

Dag 06 Ayutthaya – Bangkok (ca 75 km)

1*7u8yphh8HVQ9UAEuKAF8CQ copy.jpg
Ayutthaya_Wat_Putthai_Sawan copy.jpg

In de ochtend een bezoek aan de hoogtepunten van Ayutthaya, een stad, welk op een eiland is gelegen, was van 1340 tot 1767 de hoofdstad was van het toenmalige Siam. Veel paleizen en gebouwen zijn door diverse oorlogen helaas vernietigd, maar er is ook veel bewaard gebleven, is er inmiddels veel gerestaureerd en valt de gehele oude stad onder het UNESCO wereld erfgoed. We bezoeken de Sri Wat Samphet met zijn ernaast gelegen ruïne complex. Vervolgens een bezoek aan de wat Chai Wattanaraan, een van de meest indrukwekkende Khmer tempels van Zuid oost Azie. Voor de lunch gaan we aan boord van een traditionele Rice Barge en varen we rondom het eiland heen. We genieten niet alleen van een prima lunch, maar eveneens van het uitzicht op de bezienswaardigheden en het lokale leven langs de waterkant. Vervolgens rijden we verder naar Bangkok waar we in de middag zullen arriveren en het programma in het centrum zal eindigen.
 

Einde programma.

Discover the Isaan.png

PRIJZEN (07A) Periode 01.06 / 15/12/23

Bij 2 personen     : € 1,044.-- pp (1x2 pk)

Bij 3 personen     : € 826,-- pp (1x3 pk)
Bij 4 personen     : € 794,-- pp (2x2 pk)
Bij 5 personen     : € 684,-- pp (1x2 pk & 1x3pk)

Bij 6 personen     : € 636,-- pp (3x2pk)


INCLUSIEF:
Alle tours en transfers zoals genoemd in het programma, entreegelden, ontbijt 5x, lunch 2x, diner 2x, Engels sprekende gids, Covid Safety Package, boekings en reserveringskosten.

EXCLUSIEF:
Fooien, overige uitgaven.


Reis naar wens en op maat aanpassen? Dat kan!

Neem contact met ons op.

bottom of page