top of page
pa070149.jpg

Day 1:Udon Thani – Chiang Khan

(196 km) 

Pick up your car at Udon Thani Airport. Your self-drive will start from Udon Thani and you will drive straight to Nong Khai. Follow road nr. 210 to Chiang Khan, all along the Mekong River which forms the border with Laos (about a 4-hour drive). Enjoy soaring panoramas from time to time.

 

Stay the night at the Old Chiang Khan Boutique * * hotel or similar.

pa070149.jpg

Dag 1:

UdonThani 
 
Chiang Khan
 

(196 km) 

U auto haalt u af op de luchthaven van Udon Thani. Vervolgens begint u aan uw “selfdrive” en rijdt u via wegnummer 210 richting Chiang Khan. Deze weg gaat grotendeels langs de Mekong rivier, die hier de grens met Laos vormt, met van tijd tot tijd mooie panorama’s.

Na ongeveer 4 uur rijden arriveert u in Chiang Khan, een van de mooiste dorpen van Thailand.

Overnachting in The Old Chiang Khan Boutique Hotel ** of gelijkwaardig.

Screen Shot 2020-10-18 at 12.47.29.png

Dag 2: Chiang Khan

Bezienswaardigeheden die u kunt ondernemen in Chiang Khan

In de vroege ochtend, meteen na zonsopgang, komen de monniken hun tempels uit en wandelen ze door de straten van Chiang Khan. Een dagelijks ritueel waarbij de plaatselijke bevolking al knielend een maaltijd aan de monniken aanbied in ruil voor een zegen voor de dag die komen gaat. U bent in de gelegenheid om zelf, op traditionele wijze, hieraan mee te doen en kunt ook u een maaltijd aan de monnikken aanbieden. Een vredig en goed begin van de dag!

Chiang Khan is gelegen aan de machtige Mekong rivier met aan de andere kant Saiya Buri in Laos. Eens was Chiang Khan een drukke handelsroute. Tegenwoordig is Chiang Khan, vanwege zijn authentieke karakter, steeds meer in trek bij toeristen. Zijn vele houten woningen, in teakhout opgetrokken guesthouses, vintage winkeltjes, pittoreske restaurantjes en zijn gemoedekije sfeer maken een verblijf heel aangenaam. Hier geen Mc

Donalds of 7 Eleven maar wel lokale zogenaamde “pop & mom” shops (papa en mama winkels) waarmee men het karakter van het dorp probeert te bewaren. De fotogenieke smalle straatjes dagen uit om heerlijk rustig door heen te dwalen en doen van tijd tot tijd denken aan lang vervlogen tijden. Ook is het mogelijk om over de Mekong een boottocht naar Kaeng Khu Ku, waarvan kenners beweren dat men hiervandaan het mooiste uitzicht over de Mekong heeft, te maken. Kortom, Chiang Khan is een van de weinige dorpen die niet uit is op massa toerisme en doen de bewoners er veel aan om zijn eigen identiteit te behouden.

ChiangKhan2.jpg

Dag 3: Chiang Khan  Loei – Dan Sai (128 km)

Vanuit Chiang Khan is het 48 km rijden, via wegnummer 203, naar het provincie stadje Loei. Een mooie lokale route waarbij u o.a. geniet van het landschap waarbij u o.a. buffels en Thaise koeien zal tegenkomen.  Van Loei is het nog 80 km rijden naar het plaatsje Dan Sai. Deze weg gaat dwars door een mooi berggebied en het is hier waar elk jaar in januari het bloemenfestival wordt gehouden. U komt dan ook meerdere malen grote bloemkwekerijen tegen. Overnachting in het Phu Na Come Resort ****.

 

Bezienswaardigheden die u kunt ondernemen tijdens de route Chiang Khan – Dan Sai

Chiang Khan Sky walk plateau, gelegen 20 km buiten Chiang Khan. Een skywalk met een glazen plateau waarbij u tevens zal genieten van een adembenemend uitzicht over de Mekong River en de rest van de omgeving!

 

Huay Krating bergmeer is een prachtig meer waar u kunt relaxen en zwemmen. Voor weinig geld kunt u hier een zogenaamd “huisjes raft” huren. Het raft wordt per longtail boot naar een plek op het meer geduwd waar u heerlijk, en in alle rust, blijft dobberen. Het is zeker ook een aanrader om op uw raft in alle rust uw lunch te nuttigen hetgeen mogelijk is. Huay Krating is een plek om helemaal tot rust te komen waarbij u tevens zal genieten van het prachtige landschap dat hier door de Thai ook wel “klein Zwitserland” genoemd wordt.

 

Phua Rua National Park

Phu Ruea is een van de hogere bergen in Loei met een piek van 1365 meter. In de wintermaanden is Phue Ruea een van de koudste plekken van heel Thailand. 

 

De totale oppervlakte bedraagt ongeveer 120 vierkante kilometer en staat het park bekend om o.a. zijn dennenbomen, winterbloemen, watervallen, grotten en steile bergwanden. 

DSC_1190.jpg

Dag 4: Dan Sai Wang Saphung (152 km)

Bezienswaardigheden die u in de ochtend in Dan Sai kunt ondernemen!

Dan Sai is een typisch Thais dorp en omringd door diverse berggebieden. Er is een lokale dagmarkt en er zijn enkele straatjes waar u doorheen kunt wandelen. De Phra That Si Song Rak Stupa kunt u desgewenst bezoeken en is van historische waarde. Wat Neramit tempel, gelegen 2 km vanaf het hotel, is een bezoek zeker waard. Deze prachtige tempel met zijn muurschilderingen wordt uitstekend onderhouden. Ook de tuin van de tempel mag zeker gezien worden!

 

Nadat u Dan Sai heeft verkend rijdt u verder via wegnummer 203, richting Lom Khao. De weg is rustig en mooi en met zo weinig verkeer is het zeker genieten. Na 35 km passeert u het dorp Baan Nam Phung waar u desgewenst (links van de weg) een leuke koffiestop kunt maken. Hiervandaan is het nog ongeveer 30 minuten rijden en slaat u vervolgens links af naar Wang Saphung, wegnummer 2216 en later wegnummer 2016. Deze weg is nog rustiger dan wegnummer 203 en kent diverse prachtige panorama’s. Ondanks dat er bijna geen verkeer is raden wij u aan, vanwege zijn bochten en afdalingen, rustig te rijden. U heeft volop de tijd om diverse (foto) stops te maken. Bij het hoogst gelegen punt is het zeker de moeite waard om te stoppen. Hier is tevens de gelegenheid om een kopje koffie te drinken terwijl  u in alle rust zal genieten van het bijzonder indrukwekkende uitzicht. Vervolgens verder naar Wang Saphung, de eindbestemming voor vandaag. Hier overnacht u in een van de safari tenten van het Sirila Farm Tent Camp. De farm heeft geen aangelegde elektriciteit dus gaat u ervaren hoe het is om “back to the basic” te gaan! Kaarslicht, fakkels en kampvuur en lampen op zonnepanelen zorgen voor voldoende licht en in “The Hut” kunt u gebruik maken van gratis wifi. In de avond geniet u van een (romantische) BBQ.

 

De overnachting brengt u door in een comfortabele safari tent die voorzien is van alle gemakken zoals een ruime prive badkamer met toilet en “open air rainshower” met warm water. De tenten zijn verder compleet ingericht. Vanaf uw terras is het in de vroege ochtend in alle rust genieten van het ochtendgloren met wellicht een prachtige zonsopgang.

DSC_0972.jpg

Dag 5: Wang Saphung

Na het ontbijt begint u aan een relaxte fietstocht door Wang Saphung (indien u niet kunt of wilt fietsen wordt er voor ander vervoer gezorgd). In deze plaats komt u niet of nauwelijks andere toeristen tegen dus geniet u nog van het pure Thailand. U fietst langs rijstvelden en andere plantages alsmede door de smalle straatjes met zijn vele houten boerenwoningen. 

De kans dat u in dit lokale dorp andere toeristen zal tegenkomen is uiterst klein. Ook nemen we een kijkje in een van de woningen en stoppen we op meerdere plaatsen. In totaal duurt de relaxte fietstocht, inclusief enkele stops, ongeveer 2,5 uur.

 

Bezienswaardigheden die u in de middag in Wang Saphung kunt ondernemen

Bezoek aan  Little Kunming (45 km van de farm)

Suan Hin Pha Ngam of te wel “Thailand’s Kunming” staat bekend om zijn torenhoge kalksteen rotsen (limestones) die tussen de 230 en 280 miljoen jaar oud zijn. Dit gebied is een prachtig voorbeeld over hoe de natuur door miljoenen jaren heen zijn gang kon gaan hetgeen heeft geresulteerd tot een indrukwekkend en ongekend stukje natuurschoon.

Om van het mooiste uitzicht te genieten gaat u per longtail tractor de berg op. Het laatste stuk loopt u via een "tropical trail" naar boven om uit te komen bij het meeste indrukwekkende en fotogenieke uitzicht (zeker doen).

Overnachting op de Sirila Farm Tent Camp.

DSC_0185.jpg

Dag 6: Wang Saphung  Khon Kaen (182 km)

Na het ontbijt begint u aan uw laatste dag van uw “selfdrive” die in de stad Khon Kaen zal eindigen. Na het ontbijt neemt u afscheid van de boerenfamilie en rijdt u via wegnummer 12 zuidwaarts. De eerste 90 km is een mooie route waarbij u diverse nationale parken passeert als Phu Kradung en Phu Pha Man. Wanneer u het interessant vindt om een “jungle walk” te maken, volg dan na ongeveer 70 km rijden de borden Lom Sak. Na 30 km arriveert u vervolgens bij het Nam Nao National Park. U kunt hier een jungle wandeling van 1 of 2 uur maken (u heeft ruim voldoende tijd). Van Nam Nao is het ongeveer 1 ½ uur rijden naar Khon Kaen waar u uw auto op de luchthaven inlevert en uw programma zal eindigen. 

 

Hoe gaat u verder?

Van Khon Kaen kunt u desgewenst terugvliegen naar Bangkok of naar een andere bestemming. Ook is het mogelijk om per (slaap) trein naar Bangkok te reizen. Indien u graag nog een nacht in Khon Kaen zou willen verblijven kunnen wij dat voor u regelen. Wilt u graag met uw huurauto verder rijden naar Bangkok, dan is ook dat mogelijk. Indien u dit wenst neem dan contact met ons op.

PRIJZEN

      PRIJZEN PER PERSOON

 • 2 personen

      (1 x 2pk): THB 17,500 

 • 3 personen 

      (1x2pk & extra bed) THB 14,100. 

 • ​4 personen

      (2 x 2pk): THB 12,900

   

 

INCLUSIEF

 • Toyota Vigo 4Wdrive (of gelijkwaardig)

 • Sim card (Google Maps)

 • Dagelijks ontbijt

 • Diner 2 x

 • Fietstocht door boerendorp

 • All risk verzekering met een eigen risico van € 250.--

 • 24  uur assistentie (Nederlands & Engels sprekend

 • Wat heeft u nodig!

 • Internationaal Rijbewijs

 • Creditkaart

 • Chauffeur moet minimaal 23 jaar oud zijn

Kinderkorting

0-2 years: 

Gratis

4-11 years

10% korting indien het bed wordt gedeeld met de ouders, indien extra bed dan bedraagt de toeslag THB 900 per nacht

Note

Korting is van toepassing voor 1 kind op 2 volbetalende personen

       GOED OM TE WETEN!

 • Vegetarisch of andere dieetwensen, laat het ons weten!

 • Heeft u een andere route in gedachten? Geen probleem, neem contact met ons op en wij werken voor u graag  een programma naar wens voor u uit!

 

bottom of page