top of page
7.png

TOUR 03A 3 dagen Quick step to the Isaan! Weekend trip!

Routing: Bangkok – Loei – Wang Saphung – Bangkok

Wat kunt u verwachten: authentiek – cultuur – lokaal contact – puur – boerderij - fietsen – panorama’s – rust - weinig westers toerisme

LET OP! U kunt tot 48 uur voor aankomst volledig GRATIS annuleren!

 

PROGRAMMA

Dag 01 Bangkok – Loei (vliegreis)  - Wang Saphung (ca 22 km)
 

In de loop van de dag vliegt u voor een korte vlucht  naar Loei. Na aankomst volgt de transfer (25 minuten) naar het Sirila Farm Tent Camp Resort, eigenlijk meer een concept dan een hotel of resort. The Sirila Farm Tent Camp Resort ligt  op een afgelegen plek in de velden, 7 km verwijderd van het dorp. Een volledig overwoekerd stuk land zonder ook maar enige voorzieningen zoals water of elektriciteit is hier door de Thaise familie eigenhandig omgebouwd tot wat het nu is. De boerderij is voor een deel zelfvoorzienend en is alles geleidelijk ontwikkeld, van het oppompen van eigen water tot het gebruik van elektriciteit uit zonnepanelen. Na jaren van werken staan ​​er nu luxe safaritenten die eveneens door de familie zelf zijn ontworpen en gebouwd, een gezellig restaurant dat geheel van natuurlijke materialen is gebouwd. De boerderij beschikt eveneens over kleine biologische (organische) plantages en kun je samen met de Thaise familie rondlopen op de boerderij om erachter te komen wat er allemaal groeit. Sommige bomen en gewassen zijn nog nooit eerder in deze provincie geteeld, zoals cashewnoten, macadamia, koffie, dadels, Japanse meloenen en nog veel meer. Op deze manier helpt de boerderij de lokale gemeenschap om nieuwe dingen te ontwikkelen voor een beter inkomen voor o.a. de boeren. Sirila Farm heeft dit alles met beperkte middelen eigenhandig met de Thaise familie opgebouwd en mogelijk gemaakt. Het nastreven van de eenvoud blijft. Maar het is prachtig om te zien hoe men van totaal niets dit heeft kunnen bouwen waarbij het je, ondanks de eenvoud, aan helemaal niets zal ontbreken! "Live your Dream" harmonieert dan ook perfect met het concept van Sirila. Gasten kunnen genieten van comfortabele tenten, de ruimte, heerlijke maaltijden en excursies in de omgeving plus de vriendelijke gastvrijheid bij Sirila Farm Tent Camp Resort. Een mooi concept waar bewustwording voorop staat!

 

In de avond worden de fakkels, het kampvuur en de kaarsen ontstoken en is het tijd voor een heerlijke (indien gewenst vegetarische) BBQ. De sfeer is relaxt en romantisch! Met een beetje geluk geniet u van een prachtige zonsondergang en een hemel met veel sterren. Een heerlijk ontspannen avond!
 

Overnachting in een comfortabele safaritent met volledig ingerichte privé badkamer en een ventilator op een zonnepaneel (geen airco).

IMG_2250 2.JPG
DSC_1037.JPG

Overnachting in The Old Chiang Khan of gelijkwaardig.

Tent Interior.JPG
The HUT copy.jpg

Dag 02 Fietsen in het dorp en Huay Krating  bergmeer (ca 80 km)
 

Bij het krieken van de dag en het opkomen van de zon staat ons vervolgens een bijzondere en relaxte dag  te wachten! Om 09:30 beginnen we aan een fietstocht en fietsen we langs plantages en landerijen hetgeen een leuke ervaring is. Want in dit niet toeristische dorp bent u namelijk een belevenis en iedereen zwaait ons dan ook vrolijk tegemoet! Via veelal smalle landweggetjes fietsen we naar de wijk met rustige straatjes en overwegend houten huizen. Een relaxte tocht waarbij de meeste boeren en overige bewoners breed glimlachend naar ons zwaaien. Hier zijn we meer dan welkom. Een stop bij de oude rijstmolen en vervolgens een kijkje bij de dames van het dorp die het weefproces nog altijd op de oude traditionele manier uitvoeren. U mag het zelf ook eens proberen! Ook zijn we welkom bij de kleuterschool (gesloten in weekenden en tijdens vakantiedagen) en nemen we een kijkje in een traditionele boerenwoning, nogal een andere manier van leven als in ons thuisland! Tijdens deze tocht wordt het ons wel duidelijk dat de Thai er hier een geheel andere levensstijl op na houdt! Niemand lijkt zich hier ergens druk over te maken en het lokale ritme van het leven gaat hier dan ook zijn eigen gang. De relaxte en zeker ook leerzame fietstocht duurt ongeveer, alle stops meegerekend, 2,5 uur (voor zij die niet kunnen fietsen wordt ander vervoer geregeld).

Enroute 19.jpg
1-Biking Village 2.JPG

Na de fietstocht rijden we naar het bergmeer van Huay Krating, een groot meer in de bergen dat ook wel de bijnaam  “Klein Zwitserland” van Thailand heeft. Hier gaan we aan boord van een zogenaamd “huisjesraft” (privé) om een “dobbertocht” op het meer maken. Een zogenaamde longtailboot sleept ons  “huisje”naar het midden van het meer waar we al “dobberend” en in alle rust op ons raft van onze lunch gaan genieten. Ook zwemmen in het meer is desgewenst mogelijk. In de loop van de middag gaan we weer terug naar de boerderij en is de rest van de middag ter vrije besteding.
 

In de avond een Aziatisch diner bij kaarslicht. Overnachting in een safari tent met sanitaire voorzieningen.

unknown copy 4.jpg
Loei  fietsen 112 copy.jpg

Dag 03 Wang Saphung – Little Kunming – Loei – Bangkok (ca 120 km)

1-2012-02-15 18.39.53 2.jpg
1-1-127-DSC_0253.JPG

Na het ontbijt nemen we afscheid van de boerenfamilie en rijden we naar “Nong Hin”, ook wel het “Little Kunming” van Thailand genaamd. Hier rijzen hoge kalkstenen rotsen hoog boven de rijstvelden uit. Per zogenaamde E-Tan tractor rijden we de berg op en vervolgens lopen we via een prachtige “jungle trail” naar de top (normale conditie) om te genieten van een indrukwekkend uitzicht over het miljoenen jaar oud zijnde Karstgebergte. Vervolgens rijden we naar de luchthaven van Loei en vliegen we in de middag weer terug naar Bangkok.
 

Einde programma.

Quick Step.png

PRIJZEN (03A) Periode 01.06 / 15.12.23

Bij 2 personen     : € 348,-- pp (1x2 pk)

Bij 3 personen     : € 294,-- pp (1x3 pk)
Bij 4 personen     : € 272,-- pp (2x2 pk)
Bij 5 personen     : € 258,-- pp (1x2 pk & 1x3pk)

Bij 6 personen     : € 246,-- pp (3x2pk)


INCLUSIEF:
Alle tours en transfers zoals genoemd in het programma, entreegelden, ontbijt 2x, lunch 1x, diner 2x, Engels sprekende gids, Covid Safety Package, boekings en reserveringskosten.

EXCLUSIEF:
Vliegtickets Bangkok-Loei-Bangkok. Prijzen van vliegtickets wijzigen doorlopend en zijn pas bekend op het moment van boeking.
Fooien, overige uitgaven.

Reis naar wens en op maat aanpassen? Dat kan!

Neem contact met ons op.

bottom of page