top of page
13.png

Follow the flow of the mighty Mekong River. Inspiring Isaan!

TOUR 13A - 10dagen 

Routing: Bangkok – Petchabun – Khao Kho – Khon Kaen  – Roi Et – Nakhon Phanom – Nong Khai – Chiang Khan – Tha Li – Wang Saphung – Dan Sai – Chiang Mai  

Wat kunt u verwachten: authentiek – cultuur – lokaal contact – puur – afwisseling - boerderij - fietsen – panorama’s – rustige wegen - rust – natuur - weinig westers toerisme

LET OP! U kunt tot 48 uur voor aankomst volledig GRATIS annuleren!

 

PROGRAMMA
 

Dag 01 Bangkok – Petchabun (ca 340 km)

DSC_1090 copy 3.JPG
23472702_2087662904797843_60084321229181

U wordt opgehaald en vervolgens verlaten we Bangkok en zetten we koers voor de plaats Petchabun. In Chai Badan maken we een stop bij de Wat Tham Phratat Kao Prang tempel. Dit giga  bouwwerk is een bezoek meer dan waard waarbij zijn majestueuze ligging tegen een bergwand een prachtig geheel vormt. Daarna verder naar Petchabun waar we in de middag zullen arriveren. Petchabun is een plaats welk omgeven door diverse bergegebieden. Internationaal toerisme is hier nog niet op gang gekomen. De plaats heeft een typisch Thais karakter en het is zeker leuk om in de avonduren even een leuke wandeling te maken! Overnachting in het Livist Resort Petchabun ***/*.

 

Dag 02 Petchabun – Khao Kho – Khon Kaen ( 305 km)

Screen Shot 2021-02-14 at 18.39.49.png
khao-kho12.jpg

In de ochtend gaat de tocht door Khao Kho, een prachtig berggebied en genieten we van de vele panorama’s. Dit gebied, met zijn voor Thaise begrippen lage temperaturen, is vooral populair bij de Thai die hier in de weekenden en op andere vakantiedagen enige afkoeling zoeken.  Vervolgens bezoeken we de wat Phra Son Kaew tempel, ook wel genaamd de tempel van de 5 witte boeddha’s. 

Screen Shot 2021-02-13 at 12.22.25 copy.
Road Tha Li - Phu Ruea 1 copy.png

Dit indrukwekkende complex kan worden gezien als een prachtig kunstwerk waarin maar liefst 5 miljoen mozaïeken in zijn verwerkt. Vervolgens een prachtige afdaling en rijden we verder naar Khon Kaen. Hierbij volgen we “Route One2”, een van de meest geweldige en indrukwekkende routes in Thailand. Zo passeren we ook de  Pho Khun Muang Bridge (Huay Tong), de hoogste brug in Thailand waar we zeker even een fotostop zullen maken. 

Screen Shot 2021-02-14 at 18.41.17 copy.

De volgende stop is bij het Nam Nao National Park waar we een 1 uur durende (bamboe) jungle walk zullen maken. Vervolgens verder naar Khon Kaen waar we in de loop van de middag zullen arriveren. Overnachting in The Wishing Tree Resort ***.

 

Dag 03 Khon Kaen – Roi Et – Nakhon Phanom (ca 350 km)

Na het ontbijt rijden we naar Roi Et voor een bezoek aan de Roi Et Sky Line Tower. Deze meer dan 100 meter hoge toren geeft een 360 graden imponerend uitzicht over de Isaan omgeving met zijn vele landerijen. Vervolgens verder naar Phra Maha Chedi Mongkhon, een bijzonder indrukwekkend pagoda complex. 

P03007954_1.jpeg
Picture1ท.png

Vervolgens zetten we koers voor Nakhon Phanom en brengen we enroute een bezoek aan That Phra Phanom, een van de meest belangrijke chedi’s van Noord Oost Thailand en zeker een bezoek waard. Het complex is uitstekend onderhouden en bijzonder fotogeniek. 

Wat-Phra-That-Phanom copy 2.jpg
Picturett copy 2.png

Na dit bezoek is het nog een uurtje rijden alvorens we in Nakhon Phanom arriveren waar we 2 nachten zullen verblijven. Nakhon Phanom wordt terecht genoemd als een van de meest sfeervolle plaatsjes van Thailand, maar is zeker nog niet ontdekt door het internationale toerisme en komen er ook nog maar heel weinig westerlingen. De langgerekte boulevard leent zich uitstekend voor een wandeling met prachtige panoramische uitzichten op de bergen van Laos en de Mekong Rivier. Verder beschikt Nakhon Phanom over een aardig aantal mooie koloniale gebouwen waarvan de meeste mooi zijn gerestaureerd. Een bezoek aan de sfeervolle avond markt langs de karakteristieke oude houten huisjes en restaurantjes, is hier een “must do”! Kortom, een plaatsje waarbij u uw fotocamera altijd bij de hand dient te hebben! Overnachting in het Fortune Kong View Hotel ***.

Picture0 copy 2.png
Picturepp copy 2.png

Dag 04 Nakhon Phanom

IMG_9400 copy 2.JPG
NakhonPhanom10.jpg

Een heerlijk rustig en interessant dagje! Na het ontbijt een bezoek aan het huis waar Ho Chi Minh van 1923 t/m 1930 met regelmaat heeft gewoond. Hier bereidde hij samen met zijn Thaise vriend, die hem onderdak verschafte, de strijd voor om Vietnam te behoeden van de buitenlandse bezetting en ter oprichting van de Vietnamese Democratische republiek die door Ho Chi Minh op 2 september 1945 werd uitgeroepen. Maar ook in de jaren daarna werd het nog een bittere strijd tussen o.a. Noord en Zuid Vietnam alvorens het land definitief werd verenigd. Hierna een bezoek aan het Colonial Museum. Niet alleen een leuk stukje geschiedenis maar het prachtige gebouw alleen al is de moeite waard voor een bezoek. De rest van de dg is ter vrije besteding en is het heerlijk om een wandeling over de boulevard te maken. Of dwaal langs de marktjes of door de sfeervolle straten van Nakhon Phanom. In de vroege avond heeft u de mogelijkheid om (optioneel) op de rivier een sunset cruise te maken waarbij u de zon ziet wegzakken achter de geel – rode gloed van de bergen van Laos. Overnachting in het Fortune Kong View Hotel ***.

 

Dag 05 Nakhon Phanom – Baan Chiang – Nong Khai (ca 300 km)
 

We verlaten Nakhon Phanom en rijden via Sakhon Nakhon naar Baan Chiang. Deze plaats wordt beschouwd als een van de belangrijkste archeologische plaatsen in Zuidoost-Azië en werd in 1992 op de Werelderfgoedlijst geplaatst. Opgravingen op een grote, ovale heuvel, hebben prehistorische voorwerpen blootgelegd, met name aardewerk en bronzen werktuigen. Sinds de ontdekking van de site, in 1966, is gebleken dat deze plek al meer dan 4000 jaar oud moet zijn en minstens 2000 jaar onafgebroken bezet was. De ontdekkingen, uit zowel neolithische als bronstijd beschavingen, hebben aangetoond dat er lang geleden mensen moeten hebben gewoond. Na dit bezoek rijden we verder naar Nong Khai een levenidg plaatsje met een enorme Indo-China markt die aan de rivier is gelegen.

Overnachting in het Amanta Nong Khai Hotel ***.

 

Dag 06 Nong Khai 

nongkhai1.jpg
Screen Shot 2021-02-13 at 12.35.58.png

Na het ontbijt een bezoek aan Sala Kaew. Een enorme beeldentuin waar we een combinatie zien van boeddhistische en hindoeïstische beelden. De beelden zijn ontworpen door de monnik Luang Pu Bunleua Sulilat die in 1976 hiermee van start ging. Als snel wisten veel Thai hier niet goed raad met zijn boeddhistische en hindoeïstische combinaties. Ook viel hij, voor boeddhistische begrippen, op door nogal vreemde muziekkeuzes. Zo stonden er tijdens zijn werkzaamheden torenhoge luidsprekers waar muziek uit “knalde” en was het disconummer Hot Shot van Donna Summer kennelijk een van zijn favoriete nummers. De plaatselijke bevolking vond het allemaal maar wat bedenkelijk en verjaagde de monnik die vervolgens naar Laos vluchtte. Zijn volgelingen zette zijn werk echter door en later erkende de plaatselijke bevolking de bedoeling in van zijn kunstwerken. Hij keerde terug en overleed in 1996. Deze beeldentuin is zeker een bezoek waard. Sommige kunstwerken zijn hoger dan 25 meter. Het is een mengeling van onrealistische uitspattingen waarbij de monnik kennelijk heeft willen duidelijk maken dat het streven naar perfectie een lange weg is en niet gelijk staat met het dagelijkse leven. Wat voor filosofie dan ook, u zult zeker onder de indruk raken! 
 

Ook bezoeken we de Indo China Markt “Tha Sadet” welke aan de rivier is gelegen. Deze enorme markt heeft een groot aanbod aan artikelen welke afkomstig uit Vietnam en China, veelal voor ongekend lage prijzen. Daarnaast is het een bijzonder kleurrijke markt. Op de aangrenzende prachtige boulevard maken we even een wandeling en is het de moeite om enkele leuke foto’s te maken. De rest van de dag is ter vrije besteding. Overnachting in het Amanta Nong Khai Hotel ***.

Picture33 copy.png
Picture44.png

Dag 07 Nong Khai – Chiang Khan (ca 200 km)
 

Een prachtige route ligt in het verschiet! Om 10:00 verlaten we Nong Khai en volgen we even later de route langs de Mekong naar Chiang Khan. Enroute maken we diverse stops om te genieten van werkelijk prachtige panorama’s. 

IMG_0680 copy 2.jpg
chaing-khan2.jpg

Bij het viewpoint Kaeng Khut Khu nemen we vervolgens de boot naar Chiang Khan waar we ongeveer 40 minuten weer aan wal gaan. Hiervandaan een korte wandeling naar ons hotel dat op “walking street” is gelegen.

 

Chiang Khan is gelegen aan de Mekong River en is een van de meest unieke dorpen van Thailand. Hier probeert de overheid alles nog zo authentiek mogelijk te houden. De smalle straatjes, waar je jezelf soms waant in lang vervlogen tijden, zijn sfeervol en fotogeniek. Er zijn leuke en veelal pittoreske restaurantjes en koffiehuisjes waarvan een aantal met uitzicht over de Mekong River. Oorspronkelijk was Chiang Khan een oude handelspost en 50 jaar geleden leek het wel te zijn afgesloten van de buitenwereld. In die tijd kwamen er alleen handelaren die (veelal illegaal) zaken deden met Laos, dat aan de overkant van de rivier is gelegen, en Vietnam. In de jaren 90 kwamen er grondopkopers vanuit Bangkok die het idee opperden om grote hotels te bouwen en er een drukke toeristische bestemming van te maken. De toenmalige gouverneur stak daar een “stokje voor” en schreef een verbod uit voor de bouw van grote hotels hetgeen nog steeds van kracht is. Vandaag de dag is Chiang Khan een leuk dorp met veel houten woningen en stijlvolle guesthouses waarvan sommigen de oudste in Thailand. Ook zijn er tegenwoordig eveneens prachtige kleine design resorts. Dit allemaal afgestemd in de lijn van het rustige en karakteristieke Chiang Khan. Overnachting in The Old Chiang Khan.

 

Dag 08 Chiang Khan – Tha Li Laos border – Phu Ruae – Sirila Farm (ca 135 km)

Sky Walk Chiang Khan.png
View over Mekong copy 2.JPG

Meteen na zonsopgang komen de monniken hun tempel uit voor hun ochtendwandeling door de straten van Chiang Khan, Tak Bat genaamd door de bevolking. Tak Bat is een dagelijkse offerande. De bevolking zit geknield langs de weg en wacht totdat een monnik naar hun toekomt. Vervolgens leggen ze eten, of bruikbare spullen, in de bedelnap en spreekt de monnik het gebed uit. We zijn in de gelegenheid om hier zelf ook aan deel te nemen. Daarna volgt het ontbijt. Rond 10 uur vertrekken we naar Tha Li. Onze eerste stop is bij Wat Yai waar we een bezoek brengen aan de 80 meter hoge glazen sky-walk waarvandaan een schitterend uitzicht over de omliggende bergen en de Mekong rivier en zijn valleien! Daarna, via wederom een prachtige route, verder naar Tha Li waar we even een kijkje op de brug nemen die de grens vormt tussen Thailand en Laos. 

Enroute 18.jpg
Screen Shot 2020-10-18 at 13.00.35.png

Vervolgens verder naar Phu Ruea en is het volop genieten van landschappen en panorama’s. We bezoeken Wat Pha Huai Lad met zijn prachtige standbeelden en kleurrijk naga monument.
 

In de middag arriveren we bij het Sirila Farm Tent Camp Resort, dat eigenlijk meer een concept dan een hotel of resort en ligt op een afgelegen plek in de velden, 7 km verwijderd van het dorp. Hier is  een volledig overwoekerd groot stuk land zonder ook maar enige voorzieningen zoals water of elektriciteit door de Thaise familie eigenhandig omgebouwd tot wat het nu is. De boerderij is tegenwoordig deels zelfvoorzienend en is alles geleidelijk ontwikkeld, van het oppompen van eigen water tot het gebruik van elektriciteit uit zonnepanelen. Na jaren van werken staan ​​er nu luxe safaritenten die eveneens door de familie zelf zijn ontworpen en gebouwd. Daarbij een gezellig restaurant dat volledig van natuurlijke materialen is gebouwd zoals bamboe en riet. De boerderij beschikt eveneens over kleine (organische) plantages. Hier kun je samen met de Thaise familie een wandeling maken en krijg je uitleg over wat hier allemaal groeit en bloeit. Sommige bomen en gewassen zijn nog nooit eerder in deze provincie geteeld, zoals cashewnoten, macadamia, koffie, dadels, Japanse meloenen en nog veel meer. Op deze manier helpt de boerderij de lokale gemeenschap om nieuwe dingen te ontwikkelen voor een beter inkomen voor o.a. de boeren. Het nastreven van de eenvoud blijft en is het prachtig om te zien hoe men van totaal uit het niets dit met beperkte middelen heeft kunnen bouwen waarbij het je, ondanks de eenvoud, aan helemaal niets zal ontbreken! "Live your Dream" harmonieert dan ook perfect met het concept van Sirila. Gasten kunnen genieten van comfortabele en compleet ingerichte safaritenten, heerlijke maaltijden en excursies in de omgeving plus de vriendelijke gastvrijheid. Een prachtig concept waar bewustwording voorop staat!

 

In de avond worden de fakkels, het kampvuur en de kaarsen ontstoken en is het tijd voor een heerlijke (indien gewenst vegetarische) BBQ. De sfeer is relaxt en romantisch! Met een beetje geluk geniet u van een prachtige zonsondergang en een hemel met veel sterren. Een heerlijk ontspannen avond!
 

Overnachting in een comfortabele safaritent met volledig ingerichte privé badkamer en een ventilator op een zonnepaneel (geen airco).

IMG_2250 2.JPG
DSC_1037.JPG
Tent Interior.JPG
24-DSC_0412 2.jpg

Dag 09 Fietsen in het dorp en Huay Krating  bergmeer (ca 80 km )
 

Bij het krieken van de dag en het opkomen van de zon staat ons vervolgens een bijzondere en relaxte dag  te wachten! Om 09:30 beginnen we aan een fietstocht en fietsen we langs plantages en landerijen hetgeen een leuke ervaring is. Want in dit niet toeristische dorp bent u namelijk een belevenis en iedereen zwaait ons dan ook vrolijk tegemoet! Via veelal smalle landweggetjes fietsen we naar de wijk met rustige straatjes en overwegend houten huizen. Een relaxte tocht waarbij de meeste boeren en overige bewoners breed glimlachend naar ons zwaaien. Hier zijn we meer dan welkom. Een stop bij de oude rijstmolen en vervolgens een kijkje bij de dames van het dorp die het weefproces nog altijd op de oude traditionele manier uitvoeren. U mag het zelf ook eens proberen! Ook zijn we welkom bij de kleuterschool (gesloten in weekenden en tijdens vakantiedagen) en nemen we een kijkje in een traditionele boeren woning, nogal een andere manier van leven als in ons thuisland! Tijdens deze tocht wordt het ons wel duidelijk dat de Thai er hier een geheel andere levensstijl op na houdt! Niemand lijkt zich hier ergens druk over te maken en het lokale ritme van het leven gaat hier dan ook zijn eigen gang. De relaxte en zeker ook leerzame fietstocht duurt ongeveer, alle stops meegerekend, 2,5 uur (voor zij die niet kunnen fietsen wordt ander vervoer geregeld). 

 

Na de fietstocht rijden we naar het bergmeer van Huay Krating, een groot meer in de bergen dat ook wel de bijnaam  “Klein Zwitserland” van Thailand heeft. Hier gaan we aan boord van een zogenaamd “huisjesraft” (privé) om een “dobbertocht” op het meer maken. Een zogenaamde longtailboot sleept ons  “huisje”naar het midden van het meer waar we al “dobberend” en in alle rust op ons raft van onze lunch gaan genieten. Ook zwemmen in het meer is desgewenst mogelijk. In de loop van de middag gaan we weer terug naar de boerderij en is de rest van de middag ter vrije besteding.

In de avond een Aziatisch diner bij kaarslicht. Overnachting in een safari tent met sanitaire voorzieningen.

Activity (biking).JPG
Enroute 19.jpg
Screen Shot 2021-02-15 at 18.59.27.png
loei-thailand12.jpg

Dag 10 Wang Saphung - Dan Sai - Chaing Mai ( 450 km )

1-1-127-DSC_0253.JPG
3-1-DSC_0594.JPG

Vandaag verlaten we de Isaan en reizen we verder naar Noord Thailand, de eindbestemming van deze rondreis. Onze eerste stop is bij de Wat Neramit tempel met zijn ernaast gelegen monniken klooster. De tempel beschikt over een groot aantal muurschilderingen en is uitstekend onderhouden, hetgeen met name zeer zeker ook van toepassing is op de prachtige tuin van dit tempelcomplex. Vervolgens via een mooie route verder naar Lampang waar we de Thung Kwiang bergmarkt zullen bezoeken. Het is hier waar de  waar de lokale bewoners hun inkopen doen. 

src_64236130 copy 2.jpg
Wat neramit Dan Sai 2 copy.jpg

Alleen het assortiment aan kruiden is hier al erg indrukwekkend, alsmede de hoeveelheid aan groente en fruit. Vervolgens is het nog een uurtje rijden naar Chiang Mai waar deze rondreis zal eindigen.
 

Einde programma.

Follow the Flow of the Mighty Mekong Riv

PRIJZEN (13A) Periode 01.06 / 15.12.23

Bij 2 personen     : € 1.696,-- pp (1x2 pk)

Bij 3 personen     : € 1.328,-- pp (1x3 pk)
Bij 4 personen     : € 1.226,-- pp (2x2 pk)
Bij 5 personen     : € 1.064,-- pp (1x2 pk & 1x3pk)

Bij 6 personen     : € 974,-- pp (3x2pk)


INCLUSIEF:
Alle tours en transfers zoals genoemd in het programma, entreegelden, ontbijt 9x, lunch 1x, diner 2x, Engels sprekende gids, Covid Safety Package, boekings en reserveringskosten.


EXCLUSIEF:
Fooien, overige uitgaven.

Reis naar wens en op maat aanpassen? Dat kan!

Neem contact met ons op.

bottom of page