top of page
9.png

Isaan… Where local hearts are beating!

TOUR 10A – 7 dagen Vertrek dagelijks

Routing: Bangkok – Khao Yai – Khorat – Nangrong – Roi Et – Mukdahan – Nakhon Phanom – Udon Thani – Bangkok

Wat kunt u verwachten: authentiek – cultuur – lokaal contact – puur – afwisseling - panorama’s – rustige wegen - rust – natuur - weinig westers toerisme - treinreis

LET OP! U kunt tot 48 uur voor aankomst volledig GRATIS annuleren!

 

PROGRAMMA
 

Dag 01 Bangkok – Khao Yai (ca 180 km)
U wordt opgehaald en vertrekt u naar Khao Yai voor een bezoek aan het nationale park, het nog grootst zijnde regenwoud in Z.O. Azië. Het park huisvest nog aardig wat diersoorten in het wild. Zo zult u tijdens uw bezoek, in de middag, zeker veel apen tegenkomen en bestaat eveneens de kans dat u olifanten in het wild ziet, alhoewel deze kans niet zo heel groot zal zijn. Verder zult u genieten van een geweldige natuur met enkele mooie panorama’s. Ook maakt u een wandeling naar één van de watervallen waar u wat kunt relaxen en/of zwemmen. In de namiddag arriveert u bij uw resort.
Overnachting het U - Khao Yai Resort **** (gelegen op enkele kilometers van het park vandaan).

Khao Yai 02.jpg
Khao Yai 01 copy.jpg

Dag 02 Khao Yai – Korat – Buriram (ca 240 km)

Vandaag gaat u verder de “I Saan” in, de Thaise naam voor het noord- oostelijk deel van Thailand. De reis gaat verder naar het pottenbakkers dorp Ban Dan Kwian waar het ambacht nog steeds op traditionele wijze wordt uitgevoerd. De eenvoud van vervaardiging en de primitieve enorme ovens zijn voor ons westerlingen ongekende werkmethodes en indrukwekkend om te zien. Vervolgens gaat u verder oostwaarts en brengt u een bezoek aan “Prasat Hin Khao Phanom Rung”, één van de meest indrukwekkende Khmer tempels in Z.O. Azië. De tempel, welke daterend uit de 10e eeuw, is gebouwd op de top van een niet meer werkende vulkaan, vanwaar u een wijds uitzicht heeft over o.a. Cambodja en de hoogvlakte van Khorat. In de loop van de middag arriveert u bij het Cross Vibe Hotel * * * / * voor overnachting, gelegen in het centrum van Buriram.

Phanom Rung 06 copy.jpg
Phanom Rung 05 copy.jpg

Dag 03 Buriram – Roi Et - Mukdahan (ca 350 km)
Na het ontbijt gaat u via verder naar Ban Ta Klang, een opvangplaats voor olifanten. Ban Ta Klang, met als slogan “bring the elephant home”, is een dorp van het “Kui volk” die oorspronkelijk uit India afkomstig zijn en werden eeuwen geleden gezien als de beste olifanten begeleiders. De Kui leeft samen met de olifant en elk huis bezit dan ook 1 of meerdere olifanten die een plek onder of naast het huis hebben. Vervolgens verder naar Roi Et voor een bezoek aan de Roi Et Sky Line Tower. Deze meer dan 100 meter hoge toren geeft een 360 graden imponerend uitzicht over de Isaan omgeving met zijn vele landerijen. Daarna rijden we naar Phra Maha Chedi Mongkhon, een bijzonder indrukwekkend pagodecomplex gelegen op 70km van Roi Et vandaan. In de loop van de middag arriveren we in Mukdahan, gelegen aan de Mekong Rivier met aan de overkant Laos.

Overnachting in Ploy Palace Mukdahan Hotel ****.

 

Dag 04 Mukdahan - Nakhon Phanom (ca 100 km)

In de ochtend een wandeling over de Indo China markt waar tal van producten uit Laos en Vietnam worden verkocht. Daarna rijden we richting Nakhom Phanom. Enroute een bezoek aan That Phra Phanom, een van de meest belangrijke chedi’s van Noord Oost Thailand en zeker een bezoek waard. Het complex is uitstekend onderhouden en bijzonder fotogeniek. 

8367028636_dce0d0a250_b.jpg
Wat-Phra-That-Phanom copy.jpg

In de middag arriveren we in Nakhon Phanom waar we 2 nachten zullen verblijven. Nakhon Phanom wordt terecht genoemd als een van de meest sfeervolle plaatsjes van Thailand, maar is zeker nog niet ontdekt door het internationale toerisme en komen er ook nog maar heel weinig westerlingen. Vanaf de langgerekte boulevard, die zich uitstekend leent voor een wandeling, geniet u van prachtige panoramische uitzichten op de bergen van Laos en de Mekong Rivier. Verder beschikt Nakhon Phanom over een aardig aantal mooie koloniale gebouwen waarvan de meeste prachtig gerestaureerd. Een bezoek aan de sfeervolle avond markt, langs de karakteristieke oude houten huisjes en restaurantjes, is hier een “must do”! Kortom, een plaatsje waarbij u uw fotocamera altijd bij de hand dient te hebben! Overnachting in Fortune Kong View Hotel ***.

Picture0 copy 2.png
Picture22 copy 2.png

Dag 05 Nakhon Phanom

Een heerlijk rustig en interessant dagje! Na het ontbijt een bezoek aan het huis waar Ho Chi Minh van 1923 t/m 1930 met regelmaat heeft gewoond. Hier bereidde hij samen met zijn Thaise vriend, die hem onderdak verschafte, de strijd voor om Vietnam te behoeden van de buitenlandse bezetting en ter oprichting van de Vietnamese Democratische republiek die door Ho Chi Minh op 2 september 1945 werd uitgeroepen. Maar ook in de jaren daarna werd het nog een bittere strijd tussen o.a. Noord en Zuid Vietnam alvorens het land definitief werd verenigd.
 

Na dit bezoek een bezoek aan het Colonial Museum. Niet alleen een leuk stukje geschiedenis maar het prachtige gebouw alleen is al de moeite waard. De middag is ter vrije besteding en is het heerlijk om een wandeling over de boulevard te maken. Of dwaal langs de marktjes of door de sfeervolle straten van Nakhon Phanom. In de vroege avond heeft u de mogelijkheid om (optioneel) op de rivier een sunset cruise te maken waarbij u de zon ziet wegzakken achter geel – rode gloed van de bergen van Laos. Overnachting in het Fortune Kong View Hotel ***.

Picturecc copy.png
111644834-nakhon-phanom-thailand-aug-11-

Dag 06 Nakhon Phanom – Baan Chiang – Udon Thani (ca 250 km)

We verlaten Nakhon Phanom en rijden via Sakhon Nakhon naar Baan Chiang. Deze plaats wordt beschouwd als een van de belangrijkste archeologische plaatsen in Zuidoost-Azië en werd in 1992 op de Werelderfgoedlijst geplaatst. Opgravingen op een grote, ovale heuvel, hebben prehistorische voorwerpen blootgelegd, met name aardewerk en bronzen werktuigen. Sinds de ontdekking van de site, in 1966, is gebleken dat deze plek  al meer dan 4000 jaar oud moet zijn en minstens 2000 jaar onafgebroken bezet was. De ontdekkingen, uit zowel neolithische als bronstijd beschavingen, hebben aangetoond dat er lang geleden mensen moeten hebben gewoond. Na dit bezoek rijden we verder Udon Thani. Overnachting in The Pannarai Hotel ***.

Screen Shot 2021-02-14 at 19.00.45.png
Enroute 23 copy 2.JPG

Dag 07 Nightrain to Bangkok

Een dagje in Udon Thani. Vrij verblijf. Maak bijvoorbeeld een leuke wandeling in het stadspark of wellicht een beetje winkelen!

In de vroege avond op eigen gelegenheid (600 meter afstand) naar het station voor de slaaptrein naar Bangkok. Na aankomst, volgende ochtend, eindigt deze rondreis.
 

Einde programma

Indien u liever naar Bangkok vliegt, dan is dat ook mogelijk. Informeer bij ons naar de mogelijkheden. 

Where Local Hearts Are Beating.png

PRIJZEN (10A)Periode 01.06 / 15.12.23

Bij 2 personen     : € 1.098,-- pp (1x2 pk)

Bij 3 personen     : € 869,-- pp (1x3 pk)
Bij 4 personen     : € 844,-- pp (2x2 pk)
Bij 5 personen     : € 708,-- pp (1x2 pk & 1x3pk)

Bij 6 personen     : € 678,-- pp (3x2pk)


INCLUSIEF:
Alle tours en transfers zoals genoemd in het programma, entreegelden, ontbijt 6x, Engels sprekende gids, treinticket Udon Thani - Bangkok (2e klas airco slaapplaats), Covid Safety Package, boekings en reserveringskosten.


EXCLUSIEF:
Fooien, overige uitgaven.

Reis naar wens en op maat aanpassen? Dat kan!

Neem contact met ons op.

bottom of page