top of page
10.png

Isaan with all your heart

TOUR 08A - 6 dagen  Vertrek dagelijks

Routing: Bangkok – Ayutthaya – Sukhothai – Wang Saphung – Chiang Khan – Nong Khai – Bangkok

Wat kunt u verwachten: authentiek – cultuur – lokaal contact – puur – afwisseling - boerderij - fietsen – panorama’s – rustige wegen - rust – natuur -  weinig westers toerisme - treinreis

LET OP! U kunt tot 48 uur voor aankomst volledig GRATIS annuleren!

 

PROGRAMMA

3-ZL2IsQ copy.jpeg
Picture 044 copy.jpg

Dag 01 Bangkok – Ayutthaya – Sukhothai  (ca 300 km)
 

U wordt opgehaald en vervolgens rijden we verder naar Ayutthaya, de voormalige hoofdstad van Thailand, destijds een van de rijkste en machtigste steden van Zuid-Oost Azië. Dat is nog steeds te zien aan alle tempels en paleizen die deze stad rijk is. Ayutthaya was ook een handelsstad en de eerste Europeanen waren hier de Portugezen, gevolgd door de Nederlanders die hier in 1604 voor het eerst aanlegden. Het historische belang en het verlangen de ruïnes en overige architectonische hoogstandjes van deze bijzondere stad te beschermen, levert Ayutthaya een plaatsje op de werelderfgoedlijst van UNESCO op. Na aankomst maken we een 2 uur durende tocht per longtailboot en varen we rondom de oude stad die op een eiland is gelegen. Een heerlijke tocht waarbij we veel bezienswaardigheden zien en tevens een indruk krijgen van het leven op en langs de waterkant. Aansluitend een bezoek aan Wat Sri Samphet met zijn enorme bronzen boeddhabeeld en de Wat Chaimonkul met zijn lange rijen aan boeddhabeelden. In de middag rijden we verder naar Sukhothai waar we in de loop van de middag zullen arriveren.

Overnachting in het Sawasdees Sukhothai Resort ***.

 

Dag 02 Sukhothai – Wang Saphung (ca 290 km)

Sukhothai copy.jpg
Sukhothai.Historical.Park.original.10090

In de ochtend een bezoek aan het Sukhothai Historical Park alwaar we een goede indruk krijgen over de enorme rijkdom die Sukhothai ooit gehad moet hebben. Sukhothai was ooit bezegend door rijkdom en fungeerde van 1238 tot 1350 als hoofdstad van het toenmalige “Sukhothai Koninkrijk, de voorloper van Siam, het hedendaagse Thailand. Onder leiding van Ramkhamheang was het een bijzonder vooruitstrevende stad. Hij zorgde goed voor de boeren, stelde een officiele naamplicht in en schafte de slavernij af. Verder ontwikkelde hij vanuit het Sansakrit, Pali en Grantha het Thaise alfabet zoals dat heden ten dage nog steeds wordt gebruikt. De stad groeide hard en was vanwege zijn rijkdom bezaaid met veel paleizen en tempels. Helaas is er door de eeuwen heen door oorlogen en naburige vijanden veel vernietigd. Niettemin is Sukhothai ook vandaag de dag een bezoek meer dan waard en valt de hele oude stad onder het UNESCO werelderfgoed. Na aankomst bezoeken we, per fiets, het autovrije Historical Park met zijn immense (boeddha) beelden, vijvers en paleizen.
 

Daarna zetten we koers voor Oost Thailand, een geheel ander deel van het land en waar het westerse toerisme zeer zeker nog geen grote aantallen kent. In de ochtend doorkruisen we een schitterend en imponerend berggebied met veel panorama’s en vergezichten, Route One2. Enroute een bezoek aan een van de meest indrukwekkende tempels van Thailand, de Wat Phra Son Kaew tempel die een must is om te bezoeken. De tempel kent een majestueuze ligging in de bergen waarvandaan een prachtig uitzicht over de wijde omgeving. Ook kan deze tempel, ook wel genaamd de tempel van de 5 witte boeddha’s, worden gezien als een groot kunstwerk waar maar liefst meer dan 5 miljoen mozaïeken in zijn verwerkt. 

Screen Shot 2021-02-17 at 07.59.31 copy.
Screen Shot 2021-02-13 at 12.22.25 copy.

In de loop van de middag rijden we de provincie Loei binnen en arriveren we even later bij het Sirila Farm Tent Camp Resort, eigenlijk meer een concept dan een hotel of resort en ligt op een afgelegen plek in de velden, 7 km verwijderd van het dorp. Hier is  een volledig overwoekerd groot stuk land zonder ook maar enige voorzieningen zoals water of elektriciteit door de Thaise familie eigenhandig omgebouwd tot wat het nu is. De boerderij is tegenwoordig voor een deel zelfvoorzienend en is alles geleidelijk ontwikkeld, van het oppompen van eigen water tot het gebruik van elektriciteit uit zonnepanelen. Na jaren van werken staan ​​er nu luxe safaritenten die eveneens door de familie zelf zijn ontworpen en gebouwd. Daarbij een gezellig restaurant dat volledig van natuurlijke materialen is gebouwd zoals bamboe en riet. De boerderij beschikt eveneens over kleine (organische) plantages. Hier kun je samen met de Thaise familie een wandeling maken en krijg je uitleg over wat hier allemaal groeit en bloeit. Sommige bomen en gewassen zijn nog nooit eerder in deze provincie geteeld, zoals cashewnoten, macadamia, koffie, dadels, Japanse meloenen en nog veel meer. Op deze manier helpt de boerderij de lokale gemeenschap om nieuwe dingen te ontwikkelen voor een beter inkomen voor o.a. de boeren. Het nastreven van de eenvoud blijft en is het prachtig om te zien hoe men van totaal uit het niets dit met beperkte middelen heeft kunnen bouwen waarbij het je, ondanks de eenvoud, aan helemaal niets zal ontbreken! "Live your Dream" harmonieert dan ook perfect met het concept van Sirila. Gasten kunnen genieten van comfortabele en compleet ingerichte safaritenten, heerlijke maaltijden en excursies in de omgeving plus de vriendelijke gastvrijheid. Een prachtig concept waar bewustwording voorop staat!

 

In de avond worden de fakkels, het kampvuur en de kaarsen ontstoken en is het tijd voor een heerlijke (indien gewenst vegetarische) BBQ. De sfeer is relaxt en romantisch! Met een beetje geluk geniet u van een prachtige zonsondergang en een hemel met veel sterren. Een heerlijk ontspannen avond!
 

Overnachting in een comfortabele safaritent met volledig ingerichte privé badkamer en een ventilator op een zonnepaneel (geen airco).

IMG_2250 2.JPG
DSC_1037.JPG
Tent Interior.JPG
24-DSC_0412 2.jpg

Dag 03 Fietsen in het dorp en Huay Krating  bergmeer (ca 80 km)


Bij het krieken van de dag en het opkomen van de zon staat ons vervolgens een bijzondere en relaxte dag  te wachten! Om 09:30 beginnen we aan een fietstocht en fietsen we langs plantages en landerijen hetgeen een leuke ervaring is. Want in dit niet toeristische dorp bent u namelijk een belevenis en iedereen zwaait ons dan ook vrolijk tegemoet! Via veelal smalle landweggetjes fietsen we naar de wijk met rustige straatjes en overwegend houten huizen. Een relaxte tocht waarbij de meeste boeren en overige bewoners breed glimlachend naar ons zwaaien. Hier zijn we meer dan welkom. Een stop bij de oude rijstmolen en vervolgens een kijkje bij de dames van het dorp die het weefproces nog altijd op de oude traditionele manier uitvoeren. U mag het zelf ook eens proberen! Ook zijn we welkom bij de kleuterschool (gesloten in weekenden en tijdens vakantiedagen) en nemen we een kijkje in een traditionele boeren woning, nogal een andere manier van leven als in ons thuisland! Tijdens deze tocht wordt het ons wel duidelijk dat de Thai er hier een geheel andere levensstijl op na houdt! Niemand lijkt zich hier ergens druk over te maken en het lokale ritme van het leven gaat hier dan ook zijn eigen gang. De relaxte en zeker ook leerzame fietstocht duurt ongeveer, alle stops meegerekend, 2,5 uur (voor zij die niet kunnen fietsen wordt ander vervoer geregeld).

IMG_1559.JPG
Enroute 12 copy.jpg

Na de fietstocht rijden we naar het bergmeer van Huay Krating, een groot meer in de bergen dat ook wel de bijnaam  “Klein Zwitserland” van Thailand heeft. Hier gaan we aan boord van een zogenaamd “huisjesraft” (privé) om een “dobbertocht” op het meer maken. Een zogenaamde longtailboot sleept ons  “huisje”naar het midden van het meer waar we al “dobberend” en in alle rust op ons raft van onze lunch gaan genieten. Ook zwemmen in het meer is desgewenst mogelijk. In de loop van de middag gaan we weer terug naar de boerderij en is de rest van de middag ter vrije besteding.
 

In de avond een Aziatisch diner bij kaarslicht. Overnachting in een safari tent met sanitaire voorzieningen.

Screen Shot 2021-02-15 at 18.59.27.png
Loei  fietsen 019 copy.jpg

Dag 04 Wang Saphung – Chiang Khan – Nong Khai / Nighttrain to Bangkok (ca 260 km)
 

Na het ontbijt nemen we afscheid van de boerenfamilie en rijden we naar Chiang Khan voor een bezoek aan dit prachtige dorp dat aan de Mekong rivier is gelegen. 

ChiangKhanLoei2.jpg
Enroute 3.jpg

Chiang Khan is een van de meest unieke dorpen van Thailand. Hier probeert de overheid alles nog zo authentiek mogelijk te houden. De smalle straatjes, waar je jezelf soms waant in lang vervlogen tijden, zijn sfeervol en fotogeniek. Er zijn leuke en veelal pittoreske restaurantjes en koffiehuisjes waarvan een aantal met uitzicht over de Mekong River. Oorspronkelijk was Chiang Khan een oude handelspost en 50 jaar geleden leek het wel te zijn afgesloten van de buitenwereld. In die tijd kwamen er alleen handelaren die (veelal illegaal) zaken deden met Laos, dat aan de overkant van de rivier is gelegen, en Vietnam. In de jaren 90 kwamen er grondopkopers vanuit Bangkok die het idee opperden om grote hotels te bouwen en er een drukke toeristische bestemming van te maken. De toenmalige gouverneur stak daar een “stokje voor” en schreef een verbod uit voor de bouw van grote hotels hetgeen nog steeds van kracht is. Vandaag de dag is Chiang Khan een leuk dorp met veel houten woningen en stijlvolle guesthouses waarvan sommigen de oudste in Thailand. Ook zijn er tegenwoordig eveneens prachtige kleine design resorts. Dit allemaal afgestemd in de lijn van het rustige en karakteristieke Chiang Khan. U heeft de tijd om door de fotogenieke smalle straatjes te wandelen.
 

Vervolgens varen we via de Mekong rivier naar Kaeng Khud Khu waarvandaan u een schitterend uitzicht zal genieten over de Mekong. Na de lunch gaat u verder naar Nong Khai. De route gaat voor een groot deel langs de Mekong Rivier en zult u met regelmaat genieten van prachtige panorama’s en maken we enroute nog een stop bij de skywalk van Wat Pha Tak Sua. In de loop va de middag arriveren we in Nong Khai.
 

Overnachting i het Amanta Nong Khai Hotel ****.

Enroute 18 copy.jpg
image024_large.jpg

Dag 05 Nong Khai - Bangkok

Vandaag kunt u, totdat u per slaaptrein naar Bangkok vertrekt, de dag naar eigen inzicht invullen. Bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de enorme Indo China markt welke aan de rivier is gelegen. Maak een wandeling over de prachtige boulevard of bezoek de indrukwekkende beeldentuin van Sala Kaew Khu. Genoeg leuke dingen te doen om de dag in te vullen. Om 19:00 dient op het station aanwezig te zijn en neemt u om 19:40 de slaaptrein naar Bangkok (ticket is inbegrepen).

 

Dag 06 Bangkok

In de vroege ochtend arriveert u weer in Bangkok.

Einde programma.

 

Note! Indien u liever naar Bangkok vliegt, dan is dat ook mogelijk. Informeer bij ons naar de mogelijkheden. 

Isaan with all your heart.png

PRIJZEN (08A) Periode 01.06/ 15.12.23

Bij 2 personen     : € 899,-- pp (1x2 pk)

Bij 3 personen     : € 664,-- pp (1x3 pk)
Bij 4 personen     : € 622,-- pp (2x2 pk)
Bij 5 personen     : € 586,-- pp (1x2 pk & 1x3pk)

Bij 6 personen     : € 544,-- pp (3x2pk)

 

INCLUSIEF:
Alle tours en transfers zoals genoemd in het programma, entreegelden, ontbijt 4x, lunch 2x, diner 2x, Engels sprekende gids, treinticket Nong Khai - Bangkok (2e klas airco slaapplaats), Covid Safety Package, boekings en reserveringskosten.

EXCLUSIEF:
Fooien, overige uitgaven.


Reis naar wens en op maat aanpassen? Dat kan!

Neem contact met ons op.

bottom of page