top of page
12.png

Visit Isaan…Just a smile away!

TOUR 06A - 5 dagen 

Routing: Bangkok – Khao Kho – Dan Sai – Chiang Khan – Nong Khai – Bangkok

Wat kunt u verwachten: authentiek – cultuur – lokaal contact – puur – afwisseling - panorama’s – rust - weinig westers toerisme - treinreis

PROGRAMMA

Dag 01 Bangkok – Chai Badan -  Khao Khor (ca 390 km)

DSC_1090.JPG
Screen Shot 2021-02-14 at 18.39.49.png

Vanuit Bangkok rijden we via Saraburi noord-oost waarts. Vervolgens maken we in Chai Badan een stop bij de Wat Tham Phratat Kao Prang. Dit giga grote bouwwerk is een bezoek meer dan waard waarbij zijn majestueuze ligging tegen een bergwand een prachtig geheel vormt. Vervolgens verder naar Petchabun, een plaats welk omgeven door diverse bergegebieden. Internationaal toerisme is hier nog niet op gang gekomen. De plaats heeft een typisch Thais karakter en het is zeker leuk om in de avonduren even een leuke wandeling te maken! Overnachting in het Livist Resort Petchabun ***/*. 

khao-kho12.jpg
45.jpg

Dag 02 Petchabun - Khao Kho – Dan Sai - Chiang Khan (ca 260 km)

Na het ontbijt zetten we koers voor Khao Kho, een prachtig berggebied en genieten we van de vele panorama’s. Dit berggebied, met zijn voor Thaise begrippen lage temperaturen, is vooral populair bij de Thai die hier in de weekenden en op andere vakantiedagen enige afkoeling zoeken.  Vervolgens een bezoek aan de Wat Phra Son Kaew, ook wel  de 5 witte boeddha’s genaamd en gelegen in de bergen van Petchabun. Dit indrukwekkende complex kan worden gezien als één groot kunstwerk waar maar liefst 5 miljoen mozaïeken in zijn verwerkt. Vervolgens dalen we weer af en rijden we via een prachtige en rustige route verder naar Dan Sai en maken we een korte stop bij het Pi Ta Khon (folk) museum.

Picture3.png
Coffee-shop-route-12-1-1024x576 copy.jpg

Vervolgens verder naar Chiang Khan. Langs de weg zien we diverse bloemkwekerijen. Het is hier waar ieder jaar in januari het bloemenfestival wordt gehouden. In de middag arriveren we in Chiang Khan waar we de komende nacht gaan doorbrengen. Chiang Khan is gelegen aan de Mekong River en is een van de meest unieke dorpen van Thailand. Hier probeert de overheid alles nog zo authentiek mogelijk te houden. De smalle straatjes, waar je jezelf soms waant in lang vervlogen tijden, zijn sfeervol en fotogeniek. Er zijn leuke en veelal pittoreske restaurantjes en koffiehuisjes waarvan een aantal met uitzicht over de Mekong River.

IMG_0680 copy.jpg
chaing-khan2.jpg

Oorspronkelijk was Chiang Khan een oude handelspost en 50 jaar geleden leek het wel te zijn afgesloten van de buitenwereld. In die tijd kwamen er alleen handelaren die (veelal illegaal) zaken deden met Laos, dat aan de overkant van de rivier is gelegen. In de jaren 90 kwamen er grondopkopers vanuit Bangkok die het idee opperden om grote hotels te bouwen en er een drukke toeristische bestemming van te maken. De toenmalige gouverneur stak daar een “stokje voor” en schreef een verbod uit voor de bouw van grote hotels hetgeen nog steeds van kracht is. Vandaag de dag is Chiang Khan een leuk dorp met veel houten woningen en stijlvolle guesthouses waarvan sommigen de oudste in Thailand. Ook zijn er tegenwoordig prachtige kleine design resorts. Dit allemaal afgestemd in de lijn van het rustige en karakteristieke Chiang Khan. Overnachting in The Old Chiang Khan.

 

Dag 03 Vroege vogels en verder naar Nong Khai (ca 210 km)

Chiang Khan 2 copy.png
chiangkan-720x480 copy.jpg

Meteen na zonsopgang komen de monniken uit hun tempel voor hun ochtendwandeling door de straten van Chiang Khan, Tak Bat genaamd door de bevolking. Tak Bat is een dagelijkse offerande. De bevolking zit geknield langs de weg en wacht totdat een monnik naar hun toekomt. Vervolgens leggen ze eten, of huishoudelijke spullen, in de bedelnap en spreekt de monnik het gebed uit. We zijn in de gelegenheid om hier zelf ook aan deel te nemen. Rond 10 uur varen we vanuit Chiang Khan naar Kaeng Khud Khu voor een prachtig viewpoint over de Mekong. Vervolgens rijden we, deels langs de Mekong Rivier met veel mooie panorama’s, naar Wat Pha Tak Suea, een skywalk die een indrukwekkend uitzicht biedt over de omgeving van Nong Khai.

Enroute 18.jpg
image024_large.jpg

Nong Khai is een levendige plaats. Het is zeker de moeite waard om hier de Indo China Markt te bezoeken waar o.a. veel artikelen uit China en Vietnam worden aangeboden. Verder is er een lange boulevard die elke avond tot leven komt. Veel streetfood eetstalletjes maar ook zien we Thaise groepen fitness doen en soms zijn er zelfs stijldans lessen. Het echte lokale Thaise leven! Ga niet te laat want om 21:00 is het meestal wel weer afgelopen. Overnachting in Amanta Nong Khai Hotel ***/*.

 

Dag 04 Nong Khai 

Sala-Kaew-Ku copy.jpg
Screen Shot 2021-02-13 at 12.35.19 copy.

Na het ontbijt per traditionele songtaew een bezoek aan Sala Kaew. Een enorme beeldentuin waar we een combinatie zien van boeddhistische en hindoeïstische beelden. De beelden zijn ontworpen door de monnik Luang Pu Bunleua Sulilat die in 1976 hiermee van start ging. Als snel wisten veel Thai hier niet goed raad met zijn boeddhistische en hindoeïstische combinaties. Ook viel hij, voor boeddhistische begrippen, op door nogal vreemde muziekkeuzes. Zo stonden er tijdens zijn werkzaamheden torenhoge luidsprekers waar muziek uit “knalde” en was het disconummer Hot Shot van Donna Summer kennelijk een van zijn favoriete nummers. De plaatselijke bevolking vond het allemaal maar wat bedenkelijk en verjaagde de monnik die vervolgens naar Laos vluchtte. Zijn volgelingen zette zijn werk echter door en later erkende de plaatselijke bevolking de bedoeling in van zijn kunstwerken. Hij keerde terug en overleed in 1996. Deze beeldentuin is zeker een bezoek waard. Sommige kunstwerken zijn hoger dan 25 meter. Het is een mengeling van onrealistische uitspattingen waarbij de monnik kennelijk heeft willen duidelijk maken dat het streven naar perfectie een lange weg is en niet gelijk staat met het dagelijkse leven. Wat voor filosofie dan ook, u zult zeker onder de indruk raken! In de middag is het wellicht leuk om over de Indo China markt te “dwalen”. 

DSC_0945.JPG
Enroute 28.JPG

In de late namiddag op eigen gelegenheid naar het spoorwegstation en vertrekt u  in de vroege avond  met de slaaptrein naar Bangkok.

 

Dag 05 Bangkok

In de vroege ochtend arriveert u op het station van Bangkok waar deze reis zal eindigen.

Einde programma.

 
Note! Indien u liever naar Bangkok vliegt, dan is dat ook mogelijk. Informeer bij ons naar de mogelijkheden. 

Just a Smile Away.png

PRIJZEN (06A) Periode 01.09.24 - 31.03.25

Bij 2 personen     : € 748,-- pp (1x2 pk)

Bij 3 personen     : € 554,-- pp (1x3 pk)
Bij 4 personen     : € 518,-- pp (2x2 pk)
Bij 5 personen     : € 468,-- pp (1x2 pk & 1x3pk)

Bij 6 personen     : € 438,-- pp (3x2pk)


INCLUSIEF:
Alle tours en transfers zoals genoemd in het programma, entreegelden, ontbijt 3x, Engels sprekende gids, treinticket Nong Khai - Bangkok (2e klas airco slaapplaats), Covid Safety Package, boekings en reserveringskosten.

EXCLUSIEF:
Fooien, overige uitgaven.

 

Reis naar wens en op maat aanpassen? Dat kan!

Neem contact met ons op.

bottom of page