top of page
3.png

The Isaan, where a local journey begins…

TOUR 15A 11dagen  Vertrek dagelijks

Routing: Bangkok – Khao Yai – Khorat – Nangrong – Roi Et – Mukdahan – Nakhon Phanom – Nong Khai – Chiang Khan – Tha Li – Wang Saphung – Bangkok

Wat kunt u verwachten: authentiek – cultuur – lokaal contact – puur – afwisseling - boerderij - fietsen – panorama’s – rustige wegen - rust – natuur - weinig westers toerisme - treinreis

LET OP! U kunt tot 48 uur voor aankomst volledig GRATIS annuleren!

 

PROGRAMMA

Khao Yai 01 copy.jpg
Khao Yai 02.jpg

Dag 01 Bangkok – Khao Yai (ca 180 km)


In de ochtend vertrekt u naar Khao Yai voor een bezoek aan het nationale park, het nog grootst zijnde regenwoud in Z.O. Azië. Het park huisvest nog aardig wat diersoorten in het wild. Zo zult u tijdens uw bezoek, in de middag, zeker veel apen tegenkomen en bestaat eveneens de kans dat u olifanten in het wild ziet, alhoewel deze kans niet zo heel groot zal zijn. Verder zult u genieten van een geweldige natuur met enkele mooie panorama’s. Ook maakt u een wandeling naar één van de watervallen waar u wat kunt relaxen en/of zwemmen. In de namiddag arriveert u bij uw resort.
Overnachting het U - Khao Yai
Resort **** (gelegen op enkele kilometers van het park vandaan)

 

Dag 02 Khao Yai – Khorat – Buriram (ca 225 km)

Vandaag gaat u verder de “I Saan” in, de Thaise naam voor het noord- oostelijk deel van Thailand. De reis gaat verder naar het pottenbakkers dorp Ban Dan Kwian waar het ambacht nog steeds op traditionele wijze wordt uitgevoerd. De eenvoud van vervaardiging en de giga grote ovens zijn voor ons westerlingen ongekende werkmethodes en bijzonder om te zien. Vervolgens gaat u verder oostwaarts en brengt u een bezoek aan “Prasat Hin Khao Phanom Rung”, één van de meest indrukwekkende Khmer tempels in Z.O. Azië. Phanom Rung wordt gezien als één van de best bewaarde geheimen van Thailand. De tempel, welke daterend uit de 10e eeuw, is gebouwd op de top van een niet meer werkende vulkaan vanwaar u een wijds uitzicht heeft over o.a. Cambodja en de hoogvlakte van Khorat. In de loop van de middag arriveert u bij het  Cross Vibe Buriram Hotel ***/* voor overnachting.

Phanom Rung 04.jpg
Phnom Rung 02.jpg

Dag 03 Nangrong – Roi Et - Mukdahan (ca 350 km)


Na het ontbijt gaat u via verder naar Ban Ta Klang, een opvangplaats voor olifanten. Ban Ta Klang, met als slogan “bring the elephant home”, is een dorp van het “Kui volk” die oorspronkelijk uit India afkomstig zijn en werden eeuwen geleden gezien als de beste olifanten begeleiders. De Kui leeft samen met de olifant en elk huis bezit dan ook 1 of meerdere olifanten die een plek onder of naast het huis hebben. Vervolgens verder naar Roi Et voor een bezoek aan de Roi Et Sky Line Tower. Deze meer dan 100 meter hoge toren geeft een 360 graden imponerend uitzicht over de Isaan omgeving met zijn vele landerijen. Daarna rijden we naar Phra Maha Chedi Mongkhon, een bijzonder indrukwekkend pagodecomplex gelegen op 70km van Roi Et vandaan. In de loop van de middag arriveren we in Mukdahan, gelegen aan de Mekong Rivier met aan de overkant Laos.

Overnachting in het Ploy Palace Hotel ****.

 

Dag 04 Mukdahan - Nakhon Phanom (ca 100 km)
 

In de ochtend een wandeling over de Indo China markt waar tal van producten uit Laos en Vietnam worden verkocht. Daarna rijden we richting Nakhom Phanom. Enroute een bezoek aan That Phra Phanom, een van de meest belangrijke chedi’s van Noord Oost Thailand en zeker een bezoek waard. Het complex is uitstekend onderhouden en bijzonder fotogeniek. In de middag arriveren we in Nakhon Phanom waar we 2 nachten zullen verblijven. Nakhon Phanom wordt terecht genoemd als een van de meest sfeervolle plaatsjes van Thailand, maar is zeker nog niet ontdekt door het internationale toerisme en komen er ook nog maar heel weinig westerlingen. Vanaf de langgerekte boulevard leent zich uitstekend voor een wandeling met prachtige panoramische uitzichten op de bergen van Laos en de Mekong Rivier. Verder beschikt Nakhon Phanom over een aardig aantal mooie koloniale gebouwen waarvan de meeste prachtig gerestaureerd. Een bezoek aan de sfeervolle avond markt langs de karakteristieke oude houten huisjes en restaurantjes, is hier een “must do”! Kortom, een plaatsje waarbij u uw fotocamera altijd bij de hand dient te hebben! 

Overnachting in het Fortune Kong View ***.

Picturepp copy 2.png
IMG_9751-1024x683.jpg

Dag 05 Nakhon Phanom

Een heerlijk rustig en interessant dagje! Na het otbijt een bezoek aan het huis waar Ho Chi Minh van 1923 t/m 1930 met regelmaat heeft gewoond. Hier bereidde hij samen met zijn Thaise vriend, die hem onderdak verschafte, de strijd voor om Vietnam te behoeden van de buitenlandse bezetting en ter oprichting van de Vietnamese Democratische republiek die door Ho Chi Minh werd uitgeroepen op 2 september 1945. Maar ook in de jaren daarna werd het nog een bittere strijd tussen o.a. Noord en Zuid Vietnam alvorens het land definitief werd verenigd.

Na dit bezoek een bezoek aan het Colonial Museum. Niet alleen een leuk stukje geschiedenis maar het prachtige gebouw alleen al is de moeite waard voor een bezoek. De middag is ter vrije besteding en is het heerlijk om een wandeling over de boulevard te maken. Of dwaal langs de marktjes of door de sfeervolle straten van Nakhon Phanom. In de vroege avond heeft u de mogelijkheid om op (optioneel) de rivier een sunset cruise te maken waarbij u de zon ziet wegzakken achter geel – rode gloed van de bergen van Laos.

Overnachting in het Fortune Kong View Hotel ***.

rivercruise2-5bd5932dc9e77c00511d91a5.jp
Picturec copy.png

Dag 06 Nakhon Phanom – Nong Khai…all along the Mekong River (ca 320 km)

De Mekong rivier ontspringt op het dak van de wereld bij de stad Chamdo in Tibet. Vervolgens stroomt de Mekong via China, Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam binnen om uit te monden bij de Mekong Delta in de Zuid Chinese zee. De rivier kent een roemruchtige geschiedenis en was beroemd en berucht vanwege veel illegale smokkelwaar waaronder whisky en opium. Deze tijden liggen achter ons en tegenwoordig is het veilig om de rivier te volgen. We verlaten Nakhon Phanom en rijden naar Beung Kan. Hierbij volgen we de Mekong, maar zijn er nog niet veel panoramische plekjes, die volgen later. We brengen een bezoek aan Phu Tok, een tempel welke gebouwd rondom een 359 meter hoge rots. De rots kan worden beklommen via trappen en houten wandelwegen die met regelmaat een panoramisch uitzicht bieden over de wijde omgeving (normale conditie). Voorheen was de klim nogal gevaarlijk vanwege los liggende planken en slecht gebouwde trappen. Maar inmiddels is alles gerenoveerd en zijn de trappen en houten wandelwegen veilig en een genot om overheen te wandelen.

NOTE! Reis u in de periode van juni t/m oktober, dan bestaat de mogelijkheid om een bezoek gebracht aan de Tham Phra waterval (gesloten van november t/m mei). Niet alleen de waterval is een bezoek waard, maar tevens de bootrit naar de waterval toe waarbij u zult genieten van een mooi stukje natuur in Thailand!

Na dit bezoek rijden we via een landelijke route verder naar Nong Khai en passeren we talloze Thaise lokale dorpjes. In de loop van de middag arriveren we in Nong Khai.

Overnachting in het Amanta Nong Khai Hotel ***.

boat-on-the-Mekong-Nong-Khai-1.jpg
maxresdefault.jpg

Dag 07 Nong Khai

Na het ontbijt per traditionele songtaew een bezoek aan Sala Kaew. Een enorme beeldentuin waar we een combinatie zien van boeddhistische en hindoeïstische beelden. De beelden zijn ontworpen door de monnik Luang Pu Bunleua Sulilat die in 1976 hiermee van start ging. Als snel wisten veel Thai hier niet goed raad met zijn boeddhistische en hindoeïstische combinaties. Ook viel hij, voor boeddhistische begrippen, op door nogal vreemde muziekkeuzes. Zo stonden er tijdens zijn werkzaamheden torenhoge luidsprekers waar muziek uit “knalde” en was het disconummer Hot Shot van Donna Summer kennelijk een van zijn favoriete nummers. De plaatselijke bevolking vond het allemaal maar wat bedenkelijk en verjaagde de monnik die vervolgens naar Laos vluchtte. Zijn volgelingen zette zijn werk echter door en later erkende de plaatselijke bevolking de bedoeling in van zijn kunstwerken. Hij keerde terug en overleed in 1996. Deze beeldentuin is zeker een bezoek waard. Sommige kunstwerken zijn hoger dan 25 meter. Het is een mengeling van onrealistische uitspattingen waarbij de monnik kennelijk heeft willen duidelijk maken dat het streven naar perfectie een lange weg is en niet gelijk staat met het dagelijkse leven. Wat voor filosofie dan ook, u zult zeker onder de indruk raken! In de middag is het wellicht leuk om over de Indo China markt te “dwalen”.  Overnachting in het Amanta Nong Khai Hotel ***.

nongkhai1.jpg
Sala-Kaew-Ku copy.jpg

Dag 08 Nong Khai – Chiang Khan (ca 200 km )

IMG_0680 copy.jpg
2373647230_5058e4f5f1_o-940x626.jpg

Een prachtige route ligt in het verschiet! Om 10:00 verlaten we Nong Khai en volgen we even later de route langs de Mekong rivier naar Chiang Khan. Enroute maken we diverse stops om te genieten van werkelijk prachtige panorama’s. In Kaeng Khud Khu nemen we de boot naar Chiang Khan waar we ongeveer 40 minuten later aan wal gaan. Hiervandaan lopen we op enkele minuten naar ons hotel dat op “walking street” is gelegen. Chiang Khan is gelegen aan de Mekong River en is een van de meest unieke dorpen van Thailand. Hier probeert de overheid alles nog zo authentiek mogelijk te houden. De smalle straatjes, waar je jezelf soms waant in lang vervlogen tijden, zijn sfeervol en fotogeniek. Er zijn leuke en veelal pittoreske restaurantjes en koffiehuisjes waarvan een aantal met uitzicht over de Mekong River. Oorspronkelijk was Chiang Khan een oude handelspost en 50 jaar geleden leek het wel te zijn afgesloten van de buitenwereld. In die tijd kwamen er alleen handelaren die (veelal illegaal) zaken deden met Laos, dat aan de overkant van de rivier is gelegen, en Vietnam. In de jaren 90 kwamen er grondopkopers vanuit Bangkok die het idee opperden om grote hotels te bouwen en er een drukke toeristische bestemming van te maken. De toenmalige gouverneur stak daar een “stokje voor” en schreef een verbod uit voor de bouw van grote hotels hetgeen nog steeds van kracht is. Vandaag de dag is Chiang Khan een leuk dorp met veel houten woningen en stijlvolle guesthouses waarvan sommigen de oudste in Thailand. Ook zijn er tegenwoordig eveneens prachtige kleine design resorts. Dit allemaal afgestemd in de lijn van het rustige en karakteristieke Chiang Khan. Overnachting in The Old Chiang Khan.

Sky Walk Chiang Khan.png
View over Mekong copy 2.JPG

Dag 09 Chiang Khan – Tha Li – Wang Saphung (ca 135 km)

We verlaten Chiang Khan en even later brengen we een bezoek aan de Wat Yai Skywalk. Op 80 meter boven de rivier genieten we van een adembenemend uitzicht over Laos, Thailand en de Mekong River. Via een rustige en tevens prachtige weg rijden we verder naar Tha Li, een grensovergang tussen Thailand en Laos waar we op de brug even een kijkje nemen. 

Road Tha Li - Phu Ruea 1 copy.png
Screen Shot 2020-10-18 at 13.00.35.png

Daarna verder naar Wang Saphung, wederom een indrukwekkende route, en maken we enroute nog een stop bij Wat Pha Huai Lad, een tempel die in het teken staat van de “naga”. In het enorme tempel complex staan diverse kleurrijke standbeelden die wel een foto waard zijn en uiteraard nemen we een kijkje bij het beeld van de 9 koppige “naga”. 

68a71efe4da9119f3940b12e26822bd1.jpg
Wat Huai Lat 2.JPG

In de middag arriveren we bij het The Sirila Farm Tent Camp Resort dat eigenlijk meer een concept is dan een hotel of resort en ligt op een afgelegen plek in de velden, 7 km verwijderd van het dorp. Hier is  een volledig overwoekerd groot stuk land zonder ook maar enige voorzieningen zoals water of elektriciteit door de Thaise familie eigenhandig omgebouwd tot wat het nu is. De boerderij is tegenwoordig voor een deel zelfvoorzienend en is alles geleidelijk ontwikkeld, van het oppompen van eigen water tot het gebruik van elektriciteit uit zonnepanelen. Na jaren van werken staan ​​er nu luxe safaritenten die eveneens door de familie zelf zijn ontworpen en gebouwd. Daarbij een gezellig restaurant dat volledig van natuurlijke materialen is gebouwd zoals bamboe en riet. De boerderij beschikt eveneens over kleine (organische) plantages. Hier kun je samen met de Thaise familie een wandeling maken en krijg je uitleg over wat hier allemaal groeit en bloeit. Sommige bomen en gewassen zijn nog nooit eerder in deze provincie geteeld, zoals cashewnoten, macadamia, koffie, dadels, Japanse meloenen en nog veel meer. Op deze manier helpt de boerderij de lokale gemeenschap om nieuwe dingen te ontwikkelen voor een beter inkomen voor o.a. de boeren. Het nastreven van de eenvoud blijft en is het prachtig om te zien hoe men van totaal uit het niets dit met beperkte middelen heeft kunnen bouwen waarbij het je, ondanks de eenvoud, aan helemaal niets zal ontbreken! "Live your Dream" harmonieert dan ook perfect met het concept van Sirila. Gasten kunnen genieten van comfortabele en compleet ingerichte safarietenten, de ruimte, heerlijke maaltijden en excursies in de omgeving plus de vriendelijke gastvrijheid. Een prachtig concept waar bewustwording voorop staat!

 

In de avond worden de fakkels, het kampvuur en de kaarsen ontstoken en is het tijd voor een heerlijke (indien gewenst vegetarische) BBQ. De sfeer is relaxt en romantisch! Met een beetje geluk geniet u van een prachtige zonsondergang en een hemel met veel sterren. Een heerlijk ontspannen avond!

Overnachting in een comfortabele safaritent met volledig ingerichte privé badkamer en een ventilator op een zonnepaneel (geen airco).

IMG_2250 2.JPG
DSC_1037.JPG
Tent Interior.JPG
24-DSC_0412 2.jpg

Dag 10 Fietsen in het dorp en Huay Krating  bergmeer (ca 80 km )

Bij het krieken van de dag en het opkomen van de zon staat ons vervolgens een bijzondere en relaxte dag  te wachten! Om 09:30 beginnen we aan een fietstocht en fietsen we langs plantages en landerijen hetgeen een leuke ervaring is. Want in dit niet toeristische dorp bent u namelijk een belevenis en iedereen zwaait ons dan ook vrolijk tegemoet! Via veelal smalle landweggetjes fietsen we naar de wijk met rustige straatjes en overwegend houten huizen. Een relaxte tocht waarbij de meeste boeren en overige bewoners breed glimlachend naar ons zwaaien. Hier zijn we meer dan welkom. Een stop bij de oude rijstmolen en vervolgens een kijkje bij de dames van het dorp die het weefproces nog altijd op de oude traditionele manier uitvoeren. U mag het zelf ook eens proberen! Ook zijn we welkom bij de kleuterschool (gesloten in weekenden en tijdens vakantiedagen) en nemen we een kijkje in een traditionele boeren woning, nogal een andere manier van leven als in ons thuisland! Tijdens deze tocht wordt het ons wel duidelijk dat de Thai er hier een geheel andere levensstijl op na houdt! Niemand lijkt zich hier ergens druk over te maken en het lokale ritme van het leven gaat hier dan ook zijn eigen gang. De relaxte en zeker ook leerzame fietstocht duurt ongeveer, alle stops meegerekend, 2,5 uur (voor zij die niet kunnen fietsen wordt ander vervoer geregeld).

Enroute 4.JPG
1-Biking Village 2.JPG

Na de fietstocht rijden we naar het bergmeer van Huay Krating, een groot meer in de bergen dat ook wel de bijnaam  “Klein Zwitserland” van Thailand heeft. Hier gaan we aan boord van een zogenaamd “huisjesraft” (privé) om een “dobbertocht” op het meer maken. Een zogenaamde longtailboot sleept ons  “huisje”naar het midden van het meer waar we al “dobberend” en in alle rust op ons raft van onze lunch gaan genieten. Ook zwemmen in het meer is desgewenst mogelijk. In de loop van de middag gaan we weer terug naar de boerderij en is de rest van de middag ter vrije besteding.
 

In de avond een Aziatisch diner bij kaarslicht. Overnachting in een safari tent met sanitaire voorzieningen.

Huay Krating Lake.JPG
loei-thailand12.jpg

Dag 11 Wang Saphung – Little Kunming – Loei – Bangkok (ca 130 km)

1-2012-02-15 18.39.53 2 copy.jpg
BBQ.JPG

Na het ontbijt nemen we afscheid van de boerenfamilie en rijden we naar “Nong Hin”, ook wel het “Little Kunming” van Thailand genaamd. Hier rijzen hoge kalkstenen rotsen hoog boven de rijstvelden uit. Per zogenaamde E-Tan tractor rijden we de berg op en vervolgens lopen we via een prachtige “jungle trail” naar de top (normale conditie) om te genieten van een indrukwekkend uitzicht over het miljoenen jaar oud zijnde Karstgebergte. Vervolgens rijden we naar de luchthaven van Loei en vliegen we in de middag weer terug naar Bangkok.
 

Einde programma.

The Isaan Where The Local Journey Begins

PRIJZEN (15A) Periode 01.06 / 15.12.23

Bij 2 personen     : € 1.894,-- pp (1x2 pk)

Bij 3 personen     : € 1.476,-- pp (1x3 pk)
Bij 4 personen     : € 1.368,-- pp (2x2 pk)
Bij 5 personen     : € 1.192,-- pp (1x2 pk & 1x3pk)

Bij 6 personen     : € 1.096,-- pp (3x2pk)


INCLUSIEF:
Alle tours en transfers zoals genoemd in het programma, entreegelden, ontbijt 9x, lunch 1x, diner 2x, Engels sprekende gids, Covid Safety Package, boekings en reserveringskosten.


EXCLUSIEF:
Vliegticket Loei-Bangkok. Prijzen van vliegtickets wijzigen doorlopend en zijn pas bekend op het moment van boeking.
Fooien, overige uitgaven.

Reis naar wens en op maat aanpassen? Dat kan!

Neem contact met ons op.

bottom of page