top of page
15.png

Mindset at local Isaan. Isaan Dreams!

TOUR 05A - 5dagen

Routing: Bangkok – Petchabun – Khao Kho – Wang Saphung -  Dan Sai – Chiang Mai

Wat kunt u verwachten: authentiek – cultuur – lokaal contact – puur – boerderij - fietsen – rustige wegen - panorama’s – afwisseling - rust - weinig westers toerisme

LET OP! U kunt tot 48 uur voor aankomst volledig GRATIS annuleren!

 

PROGRAMMA

Dag 01 Bangkok – Petchabun (ca 340 km)

DSC_1090 copy.JPG
DSC_1079.JPG

We verlaten Bangkok en rijden naar Petchabun. In Chai Badan maken we een stop bij de Wat Tham Phratat Kao Prang tempel. Dit giga  bouwwerk is een bezoek meer dan waard waarbij zijn majestueuze ligging tegen een bergwand een prachtig geheel vormt. Daarna verder naar Petchabun waar we in de middag zullen arriveren. Petchabun is een plaats welk omgeven door diverse berggebieden. Internationaal toerisme is hier nog niet op gang gekomen. De plaats heeft een typisch Thais karakter en het is zeker leuk om in de avonduren even een leuke wandeling te maken! Overnachting in The Livist Petchabun Resort ***.

 

Dag 02 Petchabun – Khao Kho – Wang Saphung (ca 310 km)

khao-kho12.jpg
Screen Shot 2021-02-14 at 18.39.49 copy

In de ochtend gaat de tocht door Khao Kho, een prachtig berggebied en genieten we van de vele panorama’s. Dit berggebied, met zijn voor Thaise begrippen lage  temperaturen, is vooral populair bij de Thai die hier in de weekenden en op andere vakantiedagen enige afkoeling zoeken.  Vervolgens bezoeken we de Wat Phra Son Kaew tempel, ook wel genaamd de tempel van de 5 witte boeddha’s. Dit indrukwekkende complex kan worden gezien als een prachtig kunstwerk waarin maar liefst 5 miljoen mozaïeken in zijn verwerkt. Na een prachtige afdaling zetten we koers voor Khon Kaen, en volgen we een van de meest indrukwekkende routes in Thailand, Route One2. Zo passeren we  Huay Tong Bridge, de hoogste brug in Thailand en waar we zeker even een fotostop zullen maken. De volgende stop is bij het Nam Nao National Park waar we een 1 uur durende (bamboe) jungle walk zullen maken. Vervolgens verder naar het Sirila Farm Tent Camp Resort waar we in de loop van de middag zullen arriveren. The Sirila Farm Tent Camp Resort is meer een concept dan een hotel of resort en ligt op een afgelegen plek in de velden, 7 km verwijderd van het dorp. Hier is een volledig overwoekerd groot stuk land zonder ook maar enige voorzieningen zoals water of elektriciteit door de Thaise familie eigenhandig omgebouwd tot wat het nu is. De boerderij is tegenwoordig voor een deel zelfvoorzienend en is alles geleidelijk ontwikkeld, van het oppompen van eigen water tot het gebruik van elektriciteit uit zonnepanelen. Na jaren van werken staan ​​er nu luxe safaritenten die eveneens door de familie zelf zijn ontworpen en gebouwd. Daarbij een gezellig restaurant dat volledig van natuurlijke materialen is gebouwd zoals bamboe en riet. De boerderij beschikt eveneens over kleine (organische) plantages. Hier kun je samen met de Thaise familie een wandeling maken en krijg je uitleg over wat hier allemaal groeit en bloeit. Sommige bomen en gewassen zijn nog nooit eerder in deze provincie geteeld, zoals cashewnoten, macadamia, koffie, dadels, Japanse meloenen en nog veel meer. Op deze manier helpt de boerderij de lokale gemeenschap om nieuwe dingen te ontwikkelen voor een beter inkomen voor o.a. de boeren. Het nastreven van de eenvoud blijft en is het prachtig om te zien hoe men van totaal uit het niets dit met beperkte middelen heeft kunnen bouwen waarbij het je, ondanks de eenvoud, aan helemaal niets zal ontbreken! "Live your Dream" harmonieert dan ook perfect met het concept van Sirila. Gasten kunnen genieten van comfortabele en compleet ingerichte safaritenten, de ruimte, heerlijke maaltijden en excursies in de omgeving plus de vriendelijke gastvrijheid. Een prachtig concept waar bewustwording voorop staat!

 

In de avond worden de fakkels, het kampvuur en de kaarsen ontstoken en is het tijd voor een heerlijke (indien gewenst vegetarische) BBQ. De sfeer is relaxt en romantisch! Met een beetje geluk geniet u van een prachtige zonsondergang en een hemel met veel sterren. Een heerlijk ontspannen avond!
 

Overnachting in een comfortabele safaritent met volledig ingerichte privé badkamer en een ventilator op een zonnepaneel (geen airco).

IMG_2250 2.JPG
DSC_1037.JPG
Tent Interior.JPG
The HUT copy.jpg

Dag 03 Fietsen in het dorp, Huay Krating  bergmeer
 

Bij het krieken van de dag en het opkomen van de zon staat ons vervolgens een bijzondere en relaxte dag  te wachten! Om 09:30 beginnen we aan een fietstocht en fietsen we langs plantages en landerijen hetgeen een leuke ervaring is. Want in dit niet toeristische dorp bent u namelijk een belevenis en iedereen zwaait ons dan ook vrolijk tegemoet! Via veelal smalle landweggetjes fietsen we naar de wijk met rustige straatjes en overwegend houten huizen. Een relaxte tocht waarbij de meeste boeren en overige bewoners breed glimlachend naar ons zwaaien. Hier zijn we meer dan welkom. Een stop bij de oude rijstmolen en vervolgens een kijkje bij de dames van het dorp die het weefproces nog altijd op de oude traditionele manier uitvoeren. U mag het zelf ook eens proberen! Ook zijn we welkom bij de kleuterschool (gesloten in weekenden en tijdens vakantiedagen) en nemen we een kijkje in een traditionele boeren woning, nogal een andere manier van leven als in ons thuisland! Tijdens deze tocht wordt het ons wel duidelijk dat de Thai er hier een geheel andere levensstijl op na houdt! Niemand lijkt zich hier ergens druk over te maken en het lokale ritme van het leven gaat hier dan ook zijn eigen gang. De relaxte en zeker ook leerzame fietstocht duurt ongeveer, alle stops meegerekend, 2,5 uur (voor zij die niet kunnen fietsen wordt ander vervoer geregeld).

Enroute 20 copy.JPG
Activity (biking).JPG

Na de fietstocht rijden we naar het bergmeer van Huay Krating, een groot meer in de bergen dat ook wel de bijnaam  “Klein Zwitserland” van Thailand heeft. Hier gaan we aan boord van een zogenaamd “huisjesraft” (privé) om een “dobbertocht” op het meer maken. Een zogenaamde longtailboot sleept ons  “huisje”naar het midden van het meer waar we al “dobberend” en in alle rust op ons raft van onze lunch gaan genieten. Ook zwemmen in het meer is desgewenst mogelijk. In de loop van de middag gaan we weer terug naar de boerderij en is de rest van de middag ter vrije besteding.
 

In de avond een Aziatisch diner bij kaarslicht. Overnachting in een safari tent met sanitaire voorzieningen.

Huay Krating Lake.JPG
Loei  fietsen 019 copy.jpg

Dag 04 Wang Saphung – Little Kunming – Dan Sai (ca 170 km)

1-2012-02-15 18.39.53 2.jpg
1-1-127-DSC_0253.JPG

Na het ontbijt nemen we afscheid van de boerenfamilie en rijden we naar “Nong Hin”, ook wel het “Little Kunming” van Thailand genaamd. Hier rijzen enorme kalkstenen rotsen hoog boven de rijstvelden uit. Per zogenaamde E-Tan tractor rijden we de berg op en vervolgens lopen we via een prachtige “jungle trail” naar de top (normale conditie) om te genieten van een indrukwekkend uitzicht over het miljoenen jaar oud zijnde Karstgebergte. A de lunch rijden we via een mooie route verder naar Dan Sai, een lokaal plaatsje, omgeven door de prachtige bergen van Loei . Overnachting in het Phu Na Come Resort ****

 

Dag 05 Dan Sai – Chiang Mai (ca 390 km)

src_64236130.jpg
Wat neramit Dan Sai 2 copy.jpg

Vandaag verlaten we de Isaan en reizen we verder naar Noord Thailand, de eindbestemming van deze rondreis. Onze eerste stop is bij de Wat Neramit tempel met zijn ernaast gelegen monnikenklooster. De tempel beschikt over een groot aantal muurschilderingen en is uitstekend onderhouden, hetgeen zeer zeker ook van toepassing is op de prachtige tuin van dit tempelcomplex. Vervolgens via een mooie route verder naar Lampang voor een bezoek aan de Baan Thung Kwiang bergmarkt waar veel lokale bewoners hun inkopen doen. Alleen het assortiment aan kruiden is hier al erg indrukwekkend, alsmede de hoeveelheid aan groente en fruit. Vervolgens is het nog een uurtje rijden naar Chiang Mai waar deze rondreis zal eindigen.
 

Einde programma.

Isaan Dreams.png

PRIJZEN (05A) Periode 01.06 / 15.12.23

Bij 2 personen     : € 918,-- pp (1x2 pk)

Bij 3 personen     : € 708,-- pp (1x3 pk)
Bij 4 personen     : € 664,-- pp (2x2 pk)
Bij 5 personen     : € 568,-- pp (1x2 pk & 1x3pk)

Bij 6 personen     : € 528,-- pp (3x2pk)


INCLUSIEF:
Alle tours en transfers zoals genoemd in het programma, entreegelden, ontbijt 4x, lunch 1x, diner 2x, Engels sprekende gids, Covid Safety Package, boekings en reserveringskosten.

EXCLUSIEF:
Fooien, overige uitgaven.


Reis naar wens en op maat aanpassen? Dat kan!

Neem contact met ons op.

bottom of page