top of page
8.png

Colors of the Isaan

TOUR 04A – 4 dagen 

Routing: Bangkok – Loei – Wang Saphung – Chiang Khan – Bangkok

Wat kunt u verwachten: authentiek – cultuur – lokaal contact – puur – boerderij - fietsen – panorama’s – rust - weinig westers toerisme

 

PROGRAMMA

Dag 01 Bangkok – Loei (per vliegtuig) – Wang Saphung 

Enroute 16.JPG
Enroute 11.JPG

In de loop van de dag vliegt u voor een korte vlucht  naar Loei. Na aankomst volgt de transfer (25 minuten) naar het Sirila Farm Tent Camp Resort, hetgeen meer een concept dan een hotel of resort  gelegen op een afgelegen plek in de velden, 7 km verwijderd van het dorp. Hier is  een volledig overwoekerd groot stuk land zonder ook maar enige voorzieningen zoals water of elektriciteit door de Thaise familie eigenhandig omgebouwd tot wat het nu is. De boerderij is tegenwoordig voor een deel zelfvoorzienend en is alles geleidelijk ontwikkeld, van het oppompen van eigen water tot het gebruik van elektriciteit uit zonnepanelen. Na jaren van werken staan ​​er nu luxe safaritenten die eveneens door de familie zelf zijn ontworpen en gebouwd. Daarbij een gezellig restaurant dat volledig van natuurlijke materialen is gebouwd zoals bamboe en riet. De boerderij beschikt eveneens over kleine (organische) plantages. Hier kun je samen met de Thaise familie een wandeling maken en krijg je uitleg over wat hier allemaal groeit en bloeit. Sommige bomen en gewassen zijn nog nooit eerder in deze provincie geteeld, zoals cashewnoten, macadamia, koffie, dadels, Japanse meloenen en nog veel meer. Op deze manier helpt de boerderij de lokale gemeenschap om nieuwe dingen te ontwikkelen voor een beter inkomen voor o.a. de boeren. Het nastreven van de eenvoud blijft en is het prachtig om te zien hoe men van totaal uit het niets dit met beperkte middelen heeft kunnen bouwen waarbij het je, ondanks de eenvoud, aan helemaal niets zal ontbreken! "Live your Dream" harmonieert dan ook perfect met het concept van Sirila. Gasten kunnen genieten van comfortabele en compleet ingerichte safaritenten, heerlijke maaltijden, de ruimte en excursies in de omgeving plus de vriendelijke gastvrijheid. Een prachtig concept waar bewustwording voorop staat!

 

In de avond worden de fakkels, het kampvuur en de kaarsen ontstoken en is het tijd voor een heerlijke (indien gewenst vegetarische) BBQ. De sfeer is relaxt en romantisch! Met een beetje geluk geniet u van een prachtige zonsondergang en een hemel met veel sterren. Een heerlijk ontspannen avond!
 

Overnachting in een comfortabele safaritent met volledig ingerichte privé badkamer en een ventilator op een zonnepaneel (geen airco).

IMG_2250 2.JPG
DSC_1037.JPG
Tent Interior.JPG
24-DSC_0412 2.jpg

Dag 02 Wang Saphung, fietsen en bezoek aan het bergmeer!
 

Bij het krieken van de dag en het opkomen van de zon staat ons vervolgens een bijzondere en relaxte dag  te wachten! Om 09:30 beginnen we aan een fietstocht en fietsen we langs plantages en landerijen hetgeen een leuke ervaring is. Want in dit niet toeristische dorp bent u namelijk een belevenis en iedereen zwaait ons dan ook vrolijk tegemoet! Via veelal smalle landweggetjes fietsen we naar de wijk met rustige straatjes en overwegend houten huizen. Een relaxte tocht waarbij de meeste boeren en overige bewoners breed glimlachend naar ons zwaaien. Hier zijn we meer dan welkom. Een stop bij de oude rijstmolen en vervolgens een kijkje bij de dames van het dorp die het weefproces nog altijd op de oude traditionele manier uitvoeren. U mag het zelf ook eens proberen! Ook zijn we welkom bij de kleuterschool (gesloten in weekenden en tijdens vakantiedagen) en nemen we een kijkje in een traditionele boeren woning, nogal een andere manier van leven als in ons thuisland! Tijdens deze tocht wordt het ons wel duidelijk dat de Thai er hier een geheel andere levensstijl op na houdt! Niemand lijkt zich hier ergens druk over te maken en het lokale ritme van het leven gaat hier dan ook zijn eigen gang. De relaxte en zeker ook leerzame fietstocht duurt ongeveer, alle stops meegerekend, 2,5 uur (voor zij die niet kunnen fietsen wordt ander vervoer geregeld).

Enroute 19.jpg
DSC_3017.jpg

Na de fietstocht rijden we naar het bergmeer van Huay Krating, een groot meer in de bergen dat ook wel de bijnaam  “Klein Zwitserland” van Thailand heeft. Hier gaan we aan boord van een zogenaamd “huisjesraft” (privé) om een “dobbertocht” op het meer maken. Een zogenaamde longtailboot sleept ons  “huisje”naar het midden van het meer waar we al “dobberend” en in alle rust op ons raft van onze lunch gaan genieten. Ook zwemmen in het meer is desgewenst mogelijk. In de loop van de middag gaan we weer terug naar de boerderij en is de rest van de middag ter vrije besteding.
 

In de avond een Aziatisch diner bij kaarslicht. Overnachting in een safari tent met sanitaire voorzieningen.

Huai Krathing 10 png.png
Screen Shot 2021-02-15 at 18.59.27.png

Dag 03 Een bezoek aan Chiang Khan aan de Mekong (ca 130 km)
 

Na het ontbijt vertrekken we naar Chiang Khan, een prachtig dorp dat aan de Mekong rivier is gelegen. Alvorens we het bij het dorp arriveren bezoeken we de Chiang Khan Skywalk Bridge. Hiervandaan geniet u van een adembenemend uitzicht over de omliggende bergen en  de prachtige omgeving. Vervolgens verder naar Chiang Khan. 

 

Chiang Khan is gelegen aan de Mekong River en is een van de meest unieke dorpen van Thailand. Hier probeert de overheid alles nog zo authentiek mogelijk te houden. De smalle straatjes, waar je jezelf soms waant in lang vervlogen tijden, zijn sfeervol en fotogeniek. Er zijn leuke en veelal pittoreske restaurantjes en koffiehuisjes waarvan een aantal met uitzicht over de Mekong River. Oorspronkelijk was Chiang Khan een oude handelspost en 50 jaar geleden leek het wel te zijn afgesloten van de buitenwereld. In die tijd kwamen er alleen handelaren die (veelal illegaal) zaken deden met Laos, dat aan de overkant van de rivier is gelegen, en Vietnam. In de jaren 90 kwamen er grondopkopers vanuit Bangkok die het idee opperden om grote hotels te bouwen en er een drukke toeristische bestemming van te maken. De toenmalige gouverneur stak daar een “stokje voor” en schreef een verbod uit voor de bouw van grote hotels hetgeen nog steeds van kracht is. Vandaag de dag is Chiang Khan een leuk dorp met veel houten woningen en stijlvolle guesthouses waarvan sommigen de oudste in Thailand. Ook zijn er tegenwoordig eveneens prachtige kleine design resorts. Dit allemaal afgestemd in de lijn van het rustige en karakteristieke Chiang Khan. 

Screen Shot 2021-02-11 at 15.50.03.png
Screen Shot 2020-11-07 at 15.27.48.png

U heeft de tijd om door de smalle straatjes van het dorp te dwalen waarbij u zich waant in lang vervlogen tijden. Vervolgens varen we over de Mekong rivier van Chiang Khan naar Kaeng Khut Khu waarvandaan u een schitterend uitzicht zal genieten over de Mekong rivier. U zult hier tevens de lunch genieten. In de loop van de middag arriveert u weer op de Sirila Farm.

Diner en overnachting op de farm.

 

Dag 04 Loei –  Bangkok / Ontbijt

In de ochtend een korte transfer naar de luchthaven van Loei ( 25 minuten). Vervolgens vliegt u op een uurtje tijd weer terug naar Bangkok waar het programma op de luchthaven zal eindigen.

Einde programma.

Colors of the Isaan.png

PRIJZEN (04A) Periode 01.09.24 - 31.03.25

Bij 2 personen     : € 548,-- pp (1x2 pk)

Bij 3 personen     : € 464,-- pp (1x3 pk)
Bij 4 personen     : € 426,-- pp (2x2 pk)
Bij 5 personen     : € 398,-- pp (1x2 pk & 1x3pk)

Bij 6 personen     : € 378,-- pp (3x2pk)


INCLUSIEF:
Alle tours en transfers zoals genoemd in het programma, entreegelden, ontbijt 3x, lunch 2x, diner 2x, Engels sprekende gids, Covid Safety Package, boekings en reserveringskosten.


EXCLUSIEF:
Vliegtickets Bangkok-Loei-Bangkok. Prijzen van vliegtickets wijzigen doorlopend en zijn pas bekend op het moment van boeking.
Fooien, overige uitgaven.


Reis naar wens en op maat aanpassen? Dat kan!

Neem contact met ons op.

bottom of page